Kızlarım İçin’in Hacer’i Ülkü Duru kimdir?

Güncelleme Tarihi:

Kızlarım İçin’in Hacer’i Ülkü Duru kimdir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2017 11:05

Kızlarım İçin dizisinin kadrosunda yer alan Ülkü Duru’nun hayatı merak konusu oldu. Usta oyuncu, Hacer Karaman karakterine hayat verecek. Peki Kızlarım İçin’in Hacer’i Ülkü Duru kimdir?

Haberin Devamı

Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu Ülkü Duru, orta ve lise öğrenimini Sainte Pulchérie Fransız Kız Ortaokulu ve Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi’nde tamamladı. Çocuk yaşta başladığı bale eğitimiyle eş zamanlı İstanbul Üniversitesi Devlet Konsevatuarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Deneyimli oyuncu, tiyatro sahnesinde canlandırdığı onlarca rolün yanı sıra sinema ve televizyon dizilerinde yer almaya devam etti. “Eşkıya” filmi ve “Aliye” dizisinde canlandırdığı Nusret karakteriyle milyonların tanıdığı Ülkü Duru’nun oynadığı bazı filmler arasında “C Blok”, “İyi Seneler Londra”, “Yazı Tura” ve “Pek Yakında”, “Olanlar Oldu” bulunmaktadır. “Kızlarım İçin” dizisinde Hacer karakterini canlandıracak Ülkü Duru, İstanbul Devlet Tiyatrosu bünyesinde beş sezondur “Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş” oyunuyla sahneye çıkmaya devam ediyor. 

Haberin Devamı

Ülkü Duru - Hacer Karaman

47 yaşında, nevi şahsına münhasır bir kadındır. Fakir bir ailenin kızı olarak doğmuştur. Parasızlıktan ilkokul üçteyken okulu bırakmış ve çalışmaya başlamıştır. Mahalledeki kadınlara iş yaptırıp komisyon alır, faizle para verir. Kimse onunla ters düşmek istemez. Çünkü hiç utanması yoktur. Kocasının, arkadaşı sandığı Ayten’le onu aldattığını öğrendiğinde gidip Yaşar efendiyi doldurur. Bu olayın cinayete kadar gideceğini hesap edememiştir. Ama bunun için biraz bile olsa suçluluk duymaz. Hacer’in en büyük baş belası kocasıdır. Bir de Alper’i elinden alacağı korkusuyla Kumru...

 

BAKMADAN GEÇME!