Kızım beni mağlup etti

Güncelleme Tarihi:

Kızım beni mağlup etti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2010 00:00

Teknik direktör Samet Aybaba’nın 22 yaşındaki kızı Gülşen, babasına rağmen müzik tutkusunun peşinden gitti ve ilk albümü “Mutluluk Kenti”ni piyasaya çıkardı. Bu vesileyle baba kızı bir araya getirdik, önce albümü sonra da aralarındaki ilişkiyi konuştuk.

Haberin Devamı

SAMET AYBABA VE KIZI GÜLŞEN (FOTO-GALERİ)

Albüm çıkarma fikri nasıl oluştu?                     
 
Gülşen Aybaba: 2005 yılında Bilgi Üniversitesi’ni kazandığımda, bir sürü beste yapmaya başladım. Dinleyen arkadaşlarım çok beğendi. Derken 15-20 tane şarkım oldu. Bir gün ağabeyimle Vakko’ya gittik, mağaza kapanmaya yakın içeride pek kimse de yokken demo CD’mi müzik çalara taktık. Powertürk’ten Atilla şen de vardı yanımızda. şarkılarımı dinledi, çok beğendiğini söyledi. Bu albümde de prodüktörlüğümü yaptı zaten. Neyse... O mutlulukla babamı aradım ama çok kızdı, “unut bunu” dedi. 18 yaş çılgınlığıyla, çeşit çeşit ruh hallerine girdim, üzülüp izin versinler diye. Ama annem de karşı çıkmaya başladı.

Samet Aybaba: Biz istemiyorduk ama o cidden çok kararlıydı.  

GA: Babam da bayağı kararlıydı ama... Aradan 3,5 sene geçti. Bu yılın başında babamla anlaşma yaptık. Sinema okuduğum için müzik teknik bilgim sıfırdı, beni büyük müzisyen Turhan Yükseler’e götürdü. Ben “kesin beğenmez” derken, “bundan bir şey olur” dedi. Sonra Bülent Seyhan’la bir araya geldik. Zorlu bir süreç geçirdim ama sonunda albüm çıktı. ılk klibi “Gidebilirsen Git Durma” şarkısına çektik. Kemal Başbuğ ile çalıştık. ıstek geldikçe, her şarkıya klip çekmeyi düşünüyorum.

ANNEM GİTARIMIN TELLERİNİ KESTİ

Kızınızın albüm çıkarmasına neden karşı çıktınız Samet Bey?  

SA: Çok kararlıydı, albüm yapmak istiyordu ama önce bilenlere danışmak lazımdı. Çünkü ortaya çıkan şey iyi olmasaydı üzülürdü. Müzisyen değil, oyuncu olmak istese de önce karşı çıkardık. Böyle bir şey aklımızda yoktu çünkü, okusun istiyorduk. Ama azmine şaşırdım. Kendi yazdı, kendi besteledi, kendi okudu. Albümün her şeyiyle kendi ilgilendi.

GA: Aslında ben de babama hak veriyordum... O istemeseydi, hayatta olmazdı bu albüm. Annem de iki sene önce gitarımın re ve mi tellerini kesmişti, çalamayayım diye!

Müziği bu kadar istemenize rağmen, babanızın karşı çıkmasına neden hak veriyordunuz?

GA: Birçok arkadaşımı görüyorum, onlar da müziği istemelerine rağmen aileleri hep karşı. Bunun nedeni ise insanların magazinde çizdiği resimlerden korkmaları. Ben bile korkuyorum, babamın benim için korkması çok normal. Ama o bana, hayattaki duruşuma inanıyor, sorun çıkmayacağını biliyor.

Tam “babasının kızı”sınız yani...

GA: Babam beni paylaşmak istemediğinden öyle. Bana zaten “seni evlendirmeyeceğim” diyor.

SA: Her baba için kızının yeri ayrıdır, yalnız benim için geçerli değil bu.

GA: Sende bir tık daha fazla ama baba!

BABAM GÜZEL TÜRKÜ SÖYLER

“Kime çekti bu kız bilmem ki” demediniz mi hiç Samet Bey?

SA: Ben de anlamadım ki... Ailede bir tek Üsküdar Musiki Cemiyeti’nin eski başkanı, rahmetli şeref Çakar var müzisyen. Gülşen ile oturur türkü falan söylerdik.

GA: şeref amcam bana ilk orgumu alan kişidir. Ayrıca babam da çok güzel türkü söyler.

Babanızla neden düet yapmadınız?

GA: Bu albüm daha gençlere yönelik, üniversite festivallerinde çalınmaya uygun şarkılarla dolu. Belki bir gün babamla da türkü okuruz, neden olmasın...

SA: Çizgisini uzun süre iyi olarak devam ettirsin, okuruz birlikte.

Kızınızın beste yaptığını ilk ne zaman öğrendiniz?

SA: ışim nedeniyle çok az evde oluyordum. Eve geldiğimde Gülşen gitarını alır, bana çalardı. Zaten yeteneği vardı. Gitar istedi gitar, keman istedi keman aldık ve bunları eğitim almadan çalmaya başladı. Bu kadar kararlı olduğunu görünce de kabul etmek durumunda kaldık. Beni bile mağlup etti kızım...

Müzikle bu kadar ilgiliyseniz, neden üniversitede sinema okudunuz?

GA: Ben konservatuvara girmeyi istedim ama ailem istemedi. Sinema okumamı da istemiyorlardı. Onlara kalsa siyaset, politika, tarih okurdum. Kendime bir meslek seçmemiştim zaten ama masa başı işi yapamayacağımı biliyordum. Setlerde çalıştım ama gördüklerimden çok hoşlanmadım. Yine de ileride okuduğum işi yapabilirim. Reklam şirketinde ya da yapım şirketinde çalışmam da ailem için kulağa daha hoş geliyor.

BU KADARINI BEKLEMİYORDUM

İlk şarkınızı ne zaman yazdınız?

GA: 16 yaşındayken... Senaryo dersi alıyordum o zaman, bunun şarkı sözlerim üzerinde çok büyük etkisi oldu.

Albümdeki fotoğraflar oldukça sade. Bunda babanızın etkisi var mı?

GA: O benim kendi inisiyatifimdi. Babamın etkisi, ağırlığı var tabii ama bu biraz da kişiliğimle alakalı. Ayrıca bende ona layık olmak çabası da var. En çok dikkat etmem gereken şey bu. Liseden bu yana böyleyim ben.

Albümün ana teması ne diye sorsam?

GA: Babama ya da bir başkasına yazılmış özel bir şarkı yok. Hepsi kurmaca ve şarkılar genelde “gitmek” üzerine.

Nasıl bir gelecek hayal ediyorsunuz?

GA: Bu albüm başarılı olursa, iyi bir albüm sanatçısı olarak tanınmak, albümüm çıktığında insanların bana güvenip, gidip alabilmelerini istiyorum. Aldığım ilk tepkiler çok güzel, ben bu kadarını bile beklemiyordum. Babam da şaşırdı, benimle birlikte internette klip tıklanma sayılarına bakıyor sürekli.

Haberin Devamı


TOPÇU İLE NE ALAKAM VAR

“Topçunun kızı popçu oldu” başlıklı haberler çıktı ilk olarak. Ne düşündünüz o yazıları görünce?


Samet Aybaba: Topçu ile ne alakam var? Eskiden öyle derlerdi ama ben topçu değildim ki, çok iyi futbolcuydum. Topçu, topu oraya buraya atan adama denir.

BABAN SANA SİDDET UYGULUYOR MU

Babanız dışarıdan çok sert biri gibi görünüyor, evde nasıl?


Gülşen Aybaba: Maçta sinirli görünüyor ama aslında çok sakin ve sevecendir. Arkadaşlarım da bazen “Baban çok sert görünüyor, sana şiddet uyguluyor mu” diye soruyor. Babamla aramızda başka bir bağ var. Onu çok seviyorum.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!