KİTAP HEDİYELİ BİLMECE

Güncelleme Tarihi:

KİTAP HEDİYELİ BİLMECE
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2004 17:37

Temmuz bilmecesi için geç kaldık, biliyorum. Aybaşında yoktum ya, ondan. Bu ay kazanan iki kişiye ‘enigmatik’ bir kitap hediye edeceğim. Eva Prud'homme’un DOĞAN KİTAP’tan çıkan muhteşem kitabı: TABLODAKİ SIR! Evet, hazırsanız başlayalım. Haa, az kaldı unutuyordum...

Haberin Devamı

Bu ay yine klasik ve basit bir bilmece soracağım size. Onun için, bir de ‘yedek’ sorumuz var. Yok yok, yokuşa sürmüyorum, bu da kolay ve eğlenceli bir soru, merak etmeyin...

(Ana soruya doğru cevap verenler kuraya girecek. Eğer yedek soruya da doğru cevap verirseniz, kurada iki şansınız olacak!)

 

ANA SORU :

Meşhur kâşif Oglum Nebuldunsen, ormanda bir yamyam kabilesinin eline düşmüş. Şefin karşısına çıkarmışlar. Şef, bilgiye ve zekâya saygısı olan bir ihtiyarmış. Nebuldunsen’in eline iki tane kum saati tutuşturmuş, biri 7 dakikalık, diğeri 4 dakikalık. “Madem ki kâşifim, bilim adamıyım diyorsun, ispat et bakalım! Bu iki kum saatiyle 9 dakikayı ölçmeni istiyorum. 9 dakika sonra ya şeref konuğum olacaksın ya da akşam yemeğim. Başla!..” demiş.

Ben de size aynı şeyi söylüyorum: Başla!..

*

YEDEK SORU :

Baştan aşağı simsiyah giyinmiş bir zenci, simsiyah bir asfalt yolda karşıdan karşıya geçiyormuş yavaş yavaş...

O sırada, siyah, camları bile siyah bir araç, hiçbir ışığı yanmaksızın, büyük bir hızla virajın arkasından belirmiş ve adamın üzerine gelmeye başlamış...

Haberin Devamı

Yani, aracın adama çarpması kaçınılmaz...

Ama aracın şoförü adama çarpmadan geçmeyi başarmış.

Nasıl olmuş?


* * *


YARIŞMA ŞARTLARI :

(1)
Ödüllü bilmece yarışmamız 13 Temmuz 2004 Salı günü, Türkiye saatiyle 16’da biter. (Bu saatten sonra verilen cevaplar geçersizdir ve yayımlanmaz.)

(2) Bilmeceye herkes cevap verebilir. Ancak SADECE TÜRKİYE’de bir adrese kitap gönderebiliyorum. (Tabii yurtdışından bir okur kazanırsa, Türkiye’deki bir adresine yahut bir eşine, dostuna gönderilmesini isteyebilir.)

(3) Doğru cevap verenler arasından KURAYLA BELİRLEYECEĞİM İKİ KİŞİ hediye kitabı kazanır. (Kurada, ana soruya doğru cevap verenlerin BİR, her iki soruya da doğru cevap verenlerin İKİ şansı vardır... Sadece ana soruya cevap verenler kuraya katılır, ama SADECE yedek soruya doğru cevap verenler kuraya giremez.)

(4) Cevabınızı bu sayfanın altındaki YORUMLAR bölümüne yazın. Ancak YORUMLAR bölümüne adresinizi, telefonunuzu YAZMAYIN. Kazanandan daha sonra rica edeceğim...


(5) Cevaplarınızı hemen ekranda göremezseniz merak etmeyin. Topluca yayımlayacağım.

* * *

KİTAP HAKKINDA :

Macera Venedik’ten çağırıyor

Kanalları, ressamları ve tablolarıyla büyülü bir kente doğru..


Venedik’te, resimlerin, ressamların, kibar fahişelerin, kanalların ve meydanların dünyasına tanık oluyoruz. Vebanın kol gezdiği yıllarda güzellikler çirkinliğe dönüşüyor ister istemez. Bir yandan hastalığın acımasızlığı kasıp kavuruyor kanallar şehrini, bir yandan da korkunç cinayetler işleniyor insanlığın her döneminde olduğu gibi. Ünlü ressam Tiziano’nun ölüm döşeğinde başlıyor roman. Kahramanlarımız Virgile ile Pierre, onun bir cinayete tanık olduğunu ve bu cinayeti tablolarından birine taşıdığını öğreniyorlar. Ve Virgile kim olduğunu bilmediği katil ile kurbanın izini sürmeye başlıyor ister istemez.

Eva Prud’homme, tüm merak unsurlarını yerinde ve dozunda kullanarak tarihî bir macera romanı yaratmış. Resimlerde aranan giz, zaman zaman yerini aşkın heyecanına bırakıyor. Zaman zaman da işin içine dalkavuklar, fahişeler hatta bir simyacı bile giriyor. “Tablodaki Sır”, resim sanatının cazibesini, tarihin gizemi ve yazarın geniş hayal dünyasıyla harmanlayarak okuyucusunu etkileyici bir yolculuğa çıkarıyor.

Daha fazla bilgi için: Doğan Kitap / www.dogankitap.com.tr


*


DOĞAN KİTAP’a
teşekkürlerimle

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!