Kışın yeşilleri

Güncelleme Tarihi:

Kışın yeşilleri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Modada bu sezon her türlü çılgınlık var, sükunet sadece tek renkte

Her şeye moda deniyor, her türlü çılgınlığa izin veriliyor. Ama milenyum modasında sade çizgileri, zarif tonları tercih edenler için de kreasyonlar bulunuyor.

Modacılar 2000 yılını düşlerken sanki her şeyi bir arada düşünmüşler: Rüküş olmak, ‘‘kitch’’ tanımına girmek, uzunluğu, ölçüsü belli olmayan eteklere, elbiselere sarınmak, renk uyumunu unutmak veya tamamen anımsamak. Bu sezon her şey mümkün. Öne çıkan moda ‘‘konseptleri’’ yok değil: Siyahın iktidarı sürerken, kırmızının gereksiz bir şekilde moda olması, çapraz ya da Doris Day modeli olarak bilinen kısa saplı çantaların bu durumdan yararlanıp ‘‘trendy’’ özelliğini kazanması gibi...

İtalyan modacılar

Bir de sıradan görünen, tonları uyumlu kabul edilen tarzlar var: Örneğin ‘‘yeşil rengin yükselen hakimiyeti’’... Bu kış sezonu için özellikle Fransız ve İtalyan modacılar yeşili kreasyonlarında yoğun olarak kullandılar. Deri kemerlerden, paltolara, tweet ceketlerden, çizmelere hatta takılara kadar yeşilin her tonu bu kış sezonunda yerini buluyor.

Kadınsı tarzına spor bir hava katmak isteyen Fransız modacı Christian Lacroix degaje yakalı ipekli bluzlarında ve kıyafeti tamamlayan hafif bol paça pantolonlarında renk olarak yeşili kullanmaktan kaçınmamış. Diğer taraftan çantalarıyla markasını yaratan Louis Vuitton, yeni başlattığı tekstil kreasyonlarında yeşile ağırlık verenlerden. Yünlü ceketlerinde yeşilin tonlarını özellikle kullanmış sanki. Yves Saint Laurent ise klasik kazak-mini etek-düşük kemer kombinasyonunda parlak yeşil tonlarını önplana çıkartıyor.

Sonbahar şıklığı

belirmeye başladı. Siyahın hakimiyeti sürerken öne çıkan renk yeşil. Hatta yeşilin her tonu... Özellikle Fransız ve İtalyan modacıların kullandığı yeşil, paltolardan, deri kemerlere hatta çizmelere kadar renk veriyor. Trende uymak için yeşil bir aksesuvar kullanmak şart oldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!