Yakın geçmiÅŸte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Güncelleme Tarihi:

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 07, 2016 13:32

Müzik sektörünün uzun süredir albüm satışı anlamında kan kaybetmesi, yasal dijital platformlardan şarkı dinleme/indirme alışkanlığının oldukça yavaş kazanılması, yapımcıları, dinleyici çok etkileyecek ve arşivlerinde bulunmasını gerçek anlamda isteyecekleri konsept albümlerin hazırlanması yönünde motive ediyor.

Haberin Devamı

Bu albümlerin başında da compilation ya da diğer isimleri ile derleme- saygı albümleri geliyor. Kayahan için yapılan ‘’Kayahan’ın En İyileri No:1’’ ve yakın zamanda yayınlanacağı bilgisi alınan Zeki Müren prodüksiyonu bu albümlerin son örnekleri olarak kayda geçiyor. Satış anlamına da, pr anlamında da nispeten güçlü etki yaratan geçmiş dönemlerde yayımlanmış 6  derleme-saygı albümünü listeledik.

1) EZGİNİN GÜNLÜĞÜ – ÇEYREK

Â

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

2007 yılında Seyhan Müzik etiketi ile yayımlanan albüm efsane grubun en sevilen şarkılarını Sezen Aksu, Yaşar, Aşkın Nur Yengi, Bülent Ortaçgil, Göksel, Gündoğarken, Bulutsuzluk Özlemi, Mirkelam, Levent Yüksel gibi isim ve gruplar seslendirdi. Ebruli, Sigaramın Dumanı, Aşk Bitti albümün en çok konuşulan şarkıları arasına girmişti.

Haberin Devamı

2) BÜLENT ORTAÇGİL- BÜLENT ORTAÇGİL ŞARKILARI

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Bülent Ortaçgil, müziğin yaşayan efsanelerindendir. Kendine has tarzı ve çizgisi ile müziğin önemli isimlerinden birisi olmayı başaran Ortaçgil, söz konusu saygı albümlerinden en iyilerinden birisine de imza atmıştır. Çift cd’den oluşan albümde Sezen Aksu, Teoman, Zuhal Olcay, Birsen Tezer, Gündoğarken, Ayşegül Aldinç, Şebnem Ferah, Mirkelam, Erkan Oğur gibi isimler Ortaçgil şarkılarını yeniden yorumlamışlardı. Albüm 2000 yılında Ada Müzik etiketi ile dinleyiciyle buluştu.  

3) AYSEL GÜREL- ÇINAR VOL.1 & AYSEL’İN

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Aysel Gürel’in vefa albümü denilince 2013 yılı ve DMC etiketli Aysel’in albümü akla gelse de ilk vefa albümü 2008 yılında yayımlanmıştı. Söz konusu albümün adı ‘’Çınar Vol.1’’ Albümde Sezen Aksu, İlhan Şeşen, Şehrazat, Nükhet Duru, Harun Kolçak, Nilüfer, Zerrin Özer, Reyhan Karaca, Atilla Atasoy gibi isimlerin yorumları bulunuyor.

Haberin Devamı

Gerçek anlamda popülerlik kazanan ve akla ilk gelen vefa albümü Aysel’in ise 2013 yılında müzik marketlerde yer aldı. Tarkan, Ajda Pekkan, Emre Altuğ, Ata Demirer, Mabel Matiz, Sezen Aksu, Levent Yüksel ve Ayşegül Aldinç gibi isimler bu prodüksiyonda yer aldı. 

4) AHMET KAYA- BİR EKSİĞİZ

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Her şarkısı ayrı bir klasik olan isim Ahmet Kaya’nın saygı albümü ‘’Bir Eksiğiz’’ geçtiğimiz yıl 27 önemli ismin sesi ile müzik marketlerde yerini aldı. Aylin Aslım, Bülent Ortaçgil, Sezen Aksu, Harun Tekin, Hayko Cepkin, Halil Sezai, Leman Sam, Cem Adrian, Teoman, Zuhal Olcay, Mehmet Erdem, Moğollar albümde yer alan isimlerden bazıları idi. 

Haberin Devamı

5) MURATHAN MUNGAN- SÖZ VERMİŞ ŞARKILAR

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Önemli şiir adamlarından Murathan Mungan da 2004 yılında Ada Müzik etiketi ile sözlerini önemli yorumculara emanet etti. Mungan’ın sözleri Athena, Sezen Aksu, Aylin Aslım, Hümeyra, Müslüm Gürses, Göksel, Ayten Alpman, Zerrin Özer, Teoman, Mor ve Ötesi, Nükhet Duru, Candan Erçetin gibi önemli isimler tarafından yorumlandı. 

6) ONNO TUNÇ- ONNO TUNÇ ŞARKILARI

Yakın geçmişte yayınlanan, 6 önemli saygı albümü

Büyük müzik adamı Onno Tunç anısına  hazırlanan albüm 2007 yılında müzik severlerle buluşmuştu.  Arşivlerde yerini alan bu önemli prodüksiyonda ezen Aksu, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Zerrin Özer, Nilüfer gibi müziğin dev isimleri ile Şebnem Ferah, Sertab Erener, Levent Yüksel, Mor ve Ötesi, Ceza, Emre Altuğ, Hüsnü Şenlendirici ve Aylin Aslım gibi başarılı şarkıcılar Onno Tunç’un unutulmaz eserlerini yeniden yorumladılar.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!