Unutulmayacak bir performans

Güncelleme Tarihi:

Unutulmayacak bir performans
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2015 10:54

Dünyada milyonlarca hayranı bulunan, Kanadalı sıradışı post rock grubu Godspeed You! Black Emperor, ya da geniş kitlelerce bilinen adıyla GY!BE, 17 Kasım Salı günü Türkiye’de ilk kez Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde, kendilerini heyecanla bekleyen dinleyicileriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Adını, 1976 yılında Mitsuo Yanagimachi'nin yönetmenliğinde Japonya'da çekilmiş, Kara İmparatorlar’ın yaşamını konu olan bir belgesel olan “God Speed You! Black Emperor”dan alan grubun tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Uzun iniş çıkışları ve kullandıkları yaylı enstrumanlarla son derece vurucu bir müzik dili kullanan grubun şarkıları sıradışı bir müzik zevkine hitap ediyor.

Unutulmayacak bir performans

İlk kez 1994 yılında yerel bir gruba destek olmak için bir araya gelen GY!BE, ilk albümlerini çıkarmadan önce canlı performanslarla adını duyurmuş, aynı yıl çıkardıkları All Lights Fucked on the Hairy Amp Drooling albümünü sadece 33 adetle sınırlı tutmuştu. Montreal post rock sahnesinin en önemli gruplarından sayılan GY!BE, ilk albümünü 1997 yılında yayınladı. Kayıtları halen, dünyaca ünlü Constellation Records’dan çıkıyor. 1998'den 2002 yılına kadar her yıl turneye çıkan grup, 2003 yılında dağılacakları yönündeki söylentilere karşı, 2012’de “Allelujah! Don’t Bend Ascend” ve 2015’de “Asunder, Sweet and Other Distress” isimli tamamen yeni kayıtlardan oluşan albümler çıkarıp, sürekliliğini koruyarak hayranlarını sevindirdi.

Haberin Devamı

GY!BE, Kasım ayında ilk kez Türkiye’de ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde sahneye çıkacak.

Tarih: 17 Kasım 2015 Salı
Saat: 21:00
Mekan: Zorlu Performans Sanatları Merkezi, Turkcell Sahnesi
Biletlere www.biletix.com , www.zorlucenterpsm.com sitelerinden veya Zorlu PSM gişelerinden ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!