Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Begüm Akkaya'nın

Güncelleme Tarihi:

Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Begüm Akkayanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2015 07:23

18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali'nde "Gett/İsrail Usulü Boşanma" filmi, Dünya Sinema Yazarları Birliği (FIPRESCI) ödülüne değer görüldü. Oyuncu Begüm Akkaya da "Genç Cadı" ödülünü aldı.

Haberin Devamı

Dünya Sinema Yazarları Birliği'nin jüri gönderdiği tek festivali olan 18. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali, Büyülü Fener Sineması'nda düzenlenen kapanış töreniyle sona erdi.

Törenin sunuculuğunu Damla Sönmez ile Festival Koordinatörü Özlem Kınal yaptı. Sönmez, festivalin 18 yıldır gerçekleştirildiğini anımsatarak, "18 yıl sonra gelinen bu noktada, tam da festivalin ortaya çıkış misyonuna uygun olarak, 'Sansüre hayır' diyor ve programımızda yer alan tüm filmlerimizin eksiksiz olarak kadınlara ulaşması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Begüm Akkayanın

Oyuncu Damla Sönmez

Kapanış töreninde, festivalin FIPRESCI ödülünü kazanan film de açıklandı. İsrail'de boşanmanın zorluğunun anlatıldığı "Gett/İsrail Usulü Boşanma" filmi ödüle layık görüldü.

Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Begüm Akkayanın


İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Amira Oron, film ekibi adına jüriden ödülü aldı. Oron, festivali düzenleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

Genç kadın oyuncuları desteklemek için verilen "Uçan Süpürge Genç Cadı" ödülü, yönetmenliğini Görkem Şarkan'ın yaptığı Nergis Hanım filmindeki "Bahar" karakteri ile oyuncu Begüm Akkaya'ya verildi.

Akkaya, ödülünü emekçi kadınlar adına aldığını söyledi.

Uçan Süpürge Genç Cadı ödülü Begüm Akkayanın

Begüm Akkaya

BAKMADAN GEÇME!