Türk edebiyatının geleceği konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Türk edebiyatının geleceği konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2015 11:12

Elginkan Vakfının, Türkçenin tarihsel köklerinin, bugününün ve geleceğinin araştırılmasına katkıda bulunmak amacıyla 2013 yılında düzenlemeye başladığı ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Elginkan Vakfı Türk Dili ve Edebiyatı Kurultayı 15 Nisan'da Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi Konferans Salonunda başladı.

Haberin Devamı

Bu yıl ikincisi “Gelenekten Geleceğe Türk Edebiyatı” alt başlığı ile başlayan Kurultayın açılış konuşmalarını vakfın Genel Müdürü İlhan Üttü ve Hacettepe Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölüm Başkanı Şükrü Haluk Akalın yaptı. Üttü konuşmasında vakfın eğitim konusunda yapmış oldukları çalışmaları anlatıp sinevizyon aracılığıyla gösterdi.

Kurultayda sunulacak bildirilerde Türk edebiyatının sürekliliği ve geleceği, edebiyatın otorite, devlet ve sosyal kurumlar (aile, toplum, millet, din vb.) ile ilişkisi ve değişimi, metinlerarası ilişkiler, anlatıcının serüveni, tarih karşısında edebiyatın konumu gibi konular ele alınacak.

Türk edebiyatının geleceği konuşuldu

Haberin Devamı

Üç gün sürecek Kurultayın ilk gününde “Türk Romanı” açık oturumu gerçekleşti. Doğan Hızlanın yönettiği oturumda, Ahmet Ümit, Erol Üyepazarcı, Hikmet Temel Akarsu, Murat Gülsoy ve Oya Baydar konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmalarının ardından salondaki dinleyicilerinin soruları yanıtlandı.
Oturum bittikten sonra konuşmacılara teşekkür plaketi verildi.

Türk Dili Ve Edebiyat Kurultayı 15-17 Nisan 2015 tarihleri arasında Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi Konferans Salonunda devam edecek.

BAKMADAN GEÇME!