The Assassin (Suikastçi) filmi 1 Nisan'da sinemalarda! - izle

Güncelleme Tarihi:

The Assassin (Suikastçi) filmi 1 Nisanda sinemalarda - izle
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 09:18

68. Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Dalında Hou Hsiao-hsien’in ödül kazandığı film olan The Assassin (Suikastçi) 1 Nisan 2016 tarihinde ülkemizde beyazperdede seyirci ile buluşmaya hazırlanıyor. Filmde Shu Qi, Chang Chen ve Yun Zhou gibi birçok isim yer alıyor. The Assassin (Suikastçi) fragmanı haberimizde.

Haberin Devamı

Tayvan yapımı filde yönetmen ve senarist koltuğunda Hou Hsiao-hsien oturuyor ve bu film ile Cannes Film Festivali’nde ödül kazandı. Rahipler tarafından özel bir suikastçı olarak yetiştirilen bir kadının hikayesi ele alınıyor.

Aldığı bir görev ile doğduğu topraklara geri dönen kadının yaşadığı karmaşık duyguların ve çelişkilerin yansıtıldığı hikayede çok kritik bir karar vermek zorunda kalan suikastçının yaşadığı zorluklar kaleme alınmış.

9 yy. Çin'inde yaşanan hikaye oldukça mecera yüklü bir yapı olarak bu yılın beklenen filmleri arasında. Yapı 1 Nisan 2016 tarihinde gösterime girecek.

The Assassin (Suikastçi) fragmanı

The Assassin (Suikastçi) konusu

Üç yıllık sürgünün ardından evine geri dönen genç kadın ustası tarafından kuzenini ve beşik kertmesini öldürmesi için görevlendirilince kuzeni ve onu yetiştirenlere duyduğu sadakat arasında seçim yapmak zorunda kalır. Genç kadın 13 yıl sonra ailesiyle, anılarıyla ve uzun yıllar bastırdığı duygularıyla yüzleşecektir. Rahibenin kölesine dönüşen Yinniang'ın iki seçeneği vardır: Ya sevdiği adamı feda edecektir ya da erdemli suikastçıların kutsal yolundan sonsuza dek sapacaktır.Maharetli yönetmen Hou Hsiao Hsien'ın kamera arkasına geçtiği ve başrolde güzel yıldız Shu Qi'yi izlediğimiz film, "The Extensive Records Of The Taiping Era" adlı öyküden yola çıkılarak beyazperdeye aktarılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!