Soruyu bil, kitabı kazan

Güncelleme Tarihi:

Soruyu bil, kitabı kazan
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2015 12:52

"Hurriyet.com.tr Hediye Kitap Günleri" devam ediyor. Bu yarışma ile 20 şanslı hurriyet.com.tr okuyucusu bizden, Hande Altaylı'nın 'Delice' adlı romanını kazanacak.

Haberin Devamı

Hande Altaylı’nın 2012 yılında yayınlanan romanının adı nedir?

a) Kahperengi
b) Maraz
c) Aşka Şeytan Karışır
d) Sen Dünyaya Gelmeden

CEVABI GÖNDER

Soruyu bil, kitabı kazan

KİTAP HAKKINDA

Kuzey Ege’nin Çakalağzı Köyü… 29 yaşında evde kalmış Meryem şirret, ağzı bozuk, kimseyi sevmeyen ve kimsenin sevmediği çirkince bir kızdır. Ama kendine güveni tamdır. Anne babasıyla yaşayan Meryem, onlardan da nefret etmektedir. Köyde sadece bakkalın karısı Nurdan’la arası iyidir.
Köyün bıçkın, serseri delikanlısı olan Aliço’yla gizli bir aşk yaşayan Meryem, onunla köyün dışındaki bir viranede buluşup sevişmektedir. Ama Aliço Meryem’in gönlünü tatlı sözlerle alıp onu oyalamaktadır.
Köyün zengin ve saygın ailesi Meryem’i oğulları Kâzım’a isterler. 25 yaşındaki Kâzım 4-5 yaşındaki bir çocuğun zekâsına sahiptir ve Meryem’e vurulmuştur. Kâzım’ın babası oğlunu mutlu edecek ne varsa yapmak istediğinden Meryem’i hiç sevmese de mecburen bu işe razı olmuştur. Meryem’in annesiyle babası ise son derece çıkarcı olduklarından damat adayının zekâ özürlü olmasına aldırmadan mutlulukla verirler kızlarını.

Ana kız birbirinin aynı kara gözleri, kanca burunları, aşağıya sarkık dudakları, üçgen yüzleri, haddinden kısa bacakları ve koca memeleriyle karşılıklı durup öfkeyle birbirlerini süzdüler.
"İki çamaşır öyle mi? Baksana sen şuraya... Bak bak, kaçırma gözünü! İki çamaşırmış, ipler yetmedi be sermeye!" diye bağırdı Meryem.
Fatma kızının söylenmelerini kulak arkası etti, arkasını döndü, başının örtüsünü çözdü ve derin bir "Ohh" çekip, kendini avlunun kenarında, evin duvarına dayanmış geniş divana bıraktı. Topu topu beş yüz metre tutmayacak yol yürümüştü, ama güneş neredeyse tüm gücünü emmişti. Yine de eliyle nemli yüzünü yellerken, çarpık dişlerini göstere göstere gülümsedi.
"Hadi işin iş... İstemeye gelecekler seni... Artık kendi evinde kocanın donlarını çitilersin. Dizersin iplere böyle sıra sıra..." dedi Fatma ve arkasından bir kahkaha savurdu.
Meryem'in tüyleri diken diken oldu, dünyada annesinin kahkahası kadar nefret ettiği başka bir şey yoktu. Dizilerden öğrenilmiş, o yapmacık ve bayağı gülüş... Yerden almak için eğildiği kırmızı leğeni olduğu gibi bırakıp dikildi ve ellerini beline koyup annesine baktı. Eşzamanlı olarak, aklından köydeki bütün damat aday adaylarını geçirdi, fakat kendisini istemeye gelmesi muhtemel tek bir isim bulamadı.

Haberin Devamı

YAZAR HAKKINDA

Hande Altaylı Edremit’te doğdu. Galatasaray Lisesi’ni bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi okudu. Çeşitli ajanslarda reklam yazarlığı yaptı. İlk romanı Aşka Şeytan Karışır (2006) yılın en çok satan kitapları arasında yer aldı. İkinci romanı Maraz 2009 yılında yayımlandı. Eserleri çeşitli dillere çevrilen yazarın üçüncü romanı Kahperengi (Doğan Kitap, 2012) Merhamet adıyla dizi film olarak gösterime girdi ve büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

KATILIM ŞARTLARI

* Cevap gönderen yarışmacıların adını, soyadını, telefon numarasını, e-posta ve açık adreslerini EKSİKSİZ VE DOĞRU OLARAK CEVABI GÖNDER linkinde çıkan pencereye yazması zorunludur.
* Kazanan yarışmacı ödülünü bir başka kişiye devredemez.
* 18 yaşından küçükler yarışmaya katılamaz.
* Bir kereden fazla cevap yollayan okuyucuların cevapları dikkate alınmayacaktır.
* Kazananlar 2 Nisan Perşembe günü http://www.hurriyet.com.tr/kelebek/keyif/ sayfasından duyurulacak.
* Hediye kitaplar posta yoluyla kazananların adreslerine yollanacak.
* Soru ya da görüşlerinizi sanslicuma@gmail.com e-posta adresine iletebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!