Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Güncelleme Tarihi:

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2016 16:27

Sinemada izleme şansına eriştiğimiz filmlerin geneli hep mutlu sonla biter. Ancak bazıları var ki sonları adeta beyin yakar, istemsizce "nasıl yaa"? sorusunu kendimize sormamızı sağlar. Sizler için sonu en şaşırtıcı biten 7 filmi bir araya getirdik.

Haberin Devamı

İzlediğimiz bazı filmler, hikayesinin akışına göre sonunun nasıl biteceğine dair sinyaller verir ve pek de şaşırtmaz. Ancak öyle filmler var ki, film esnasında "O ney ya?", "Bu da kim?", "Yok artık" gibi tepkiler verebilir ya da filmin sonunda "Nasıl yani?", "Kim öldü?", "Asıl katil bu muymuş" gibi sorularuları etrafınıza yöneltebilirsiniz. Artık her sonu belli olmayan filmler listesinde yer alan Başlangıç (Inception), Zindan Adası (Shutter Island), Memento, Yıldızlararası (Interstellar) gibi filmlerin yerine daha sıra dışı olanları bir araya getirdik. Sonu kestirilemeyen, beyin yakan en iyi 7 film.

 

1. WHO AM I / BEN KİMİM? - 2015

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Haberin Devamı

Yakın tarihten sonu oldukça kafa karıştıran bir filmle başlayalım. Ben Kimim?,  bir Inception kadar popüler olmasa da, izlediğinizde geçen dakikaların hakkını verdiğini düşüneceksiniz. Baran bo Odar tarafından yönetmenliği üstlenilen film, 25 yaşında asosyal bir bilgisayar kurdunun CLAY adlı hacker grubuna katılmasının ardından yaşananları anlatıyor. Hep daha fazlasını isteyen hackerler filmin sonunda beyninizi yakabilir.

 

2. EX MACHINA - 2015

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Son yılların en çok dikkat çeken bilimkurgu yapımlarından biri. Alex Garland'ın senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği filmde, Danimarkalı Kız (The Danish Girl) ile Oscar kazanan Alicia Vikander, Domhnal Gleeson, Oscar Isaac, Cory Johnson, Sonoya Mizuno gibi isimler yer alıyor. Caleb adında yazılımcının şirket içi yarışmayı kazanması ve ödül olarak şirketin CEO'su Nathan'ın orman evine gitmesine odaklanıyor. Aslında her şey Caleb'in yapay zeka Ava ile tanışmasından sonra başlıyor.

 

Haberin Devamı

3. PREDESTINATION / KADER - 2014

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Spierig Kardeşler (Michael Spierig, Peter Spierig)'in senaryosunu yazıp yönetmenliğini üstlendiği film, devrelerinizi yakacak türden! 1958 yılında Robert A. Heinlein tarafından yazılan kısa hikayeden sinemaya adapte edilen filmde; Ethan Hawke, Sarah Snook, Christopher Kirby gibi isimler yer alıyor. 

 

4. THE BEST OFFER / EN İYİ TEKLİF - 2013

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Giuseppe Tornatore tarafından senaryosu yazılıp yönetmenliği üstlenilen "La Migliore Offerta"; incelikle işlenen senaryosu, yavaş ilerleyen konusu ve gizemiyle izleyiciyi kendine sıkı bağlıyor. Filmde her an izleyicinin merakını kamçılayan detayların yanı sıra film boyunca görünen sanat eserleri ve şahane müzikler keyifli dakikalar yaşatıyor. Ennio Morricone tarafından yapılan müziklere başrolde Geoffrey Rush eşlik ediyor. 

 

Haberin Devamı

5. THE MACHINIST / MAKİNİST - 2004

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Scott Kosar'ın senaryosunu yazıp Brad Anderson'ın yönetmenliğini üstlendiği film, her an "nasıl ya, nasıl nasıl" diye söylenebileceğiniz ender filmlerden. Christian Bale'in rolü uğruna 25 kilo verdiği film; bilinçaltı suçluluk ve pişmanlık konularında insan zihinin neler yapabileceğine dair ilginç örnekler sunuyor. Açılış sekansıyla başlayan gerilim son on dakikada yaşananlarla ağzınızı açık bırakmaya yetiyor.

 

6. IDENTİTY / KİMLİK - 2003

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Sonu belli olmayan filmler listesine girmezse o liste biraz öksüz kalır. James Mangold'un yönetmen koltuğunda oturduğu filmde John Cusack başrolde yer alıyor. Başlarında klişe korku filmleri havası uyandırsa da sonunda şok eden bir film olarak listede yer alıyor. Fırtına ve yağmur nedeniyle on gizemli adam bir otelde sıkışır. İçlerinde tele kız, limuzin şöförü, polis, televizyon yıldızı, yeni evli bir çift ve kriz içinde olan bir aile bulunmaktadır. Ancak işler, herkesin teker teker ölmesiyle değişir.

 

Haberin Devamı

7. DONNIE DARKO / KARANLIK YOLCULUK - 2001

Sonunu asla kestiremeyeceğiniz 7 film

Richard Kelly'nin senaryosunu lisedeyken yazdığı aynı zamanda yönettiği filmde filmde Jake Gyllenhaal, Holmes Osborne, Maggie Gyllenhaal, Daveigh Chase, Mary McDonnell, James Duval gibi isimler yer alıyor. Donnie'nin gündüzleri renkli ama geceleri daha da renklidir. Çünkü o bir uyurgezerdir. Donnie geceleri esrarengiz bir gücün etkisinde, kendi kontrolü dışında şeyler yapmaktadır. Geleceği gören ve kendisini tehdit eden bu güç, Donnie'yi daha çok ele geçirir. Donnie çok farklı şeyler keşfedecektir, ama neler?

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!