Selin Balcı'nın bio-art çalışmaları ilk kez Türkiye'de

Güncelleme Tarihi:

Selin Balcının bio-art çalışmaları ilk kez Türkiyede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 15:41

Zorlu Performans Sanatları Merkezi, 14’üncü İstanbul Bienali’ne paralel etkinlikler kapsamında Artnivo sanatçılarının mekana özel işlerine yer veren ‘40 Metre 4 Duvar 8 Küp’ sergisi ile Yoğunluk İnisiyatifi tarafından gerçekleştirilen sis enstelasyonu ‘Süblim’e ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

Ali Şentürk, Burak Dak, Can Akgümüş, Erdal İnci, Gülhatun Yıldırım, Leyla Emadi, Refik Anadol, Selin Balcı, Serenay Şahin ve Sibel Diker’in işlerinin yer aldığı ‘40 Metre 4 Duvar 8 Küp’ sergisinin diğer bir önemli tarafı ise, 8 Küp’ün bir odasında Selin Balcı’nın bio-art çalışmalarının Türkiye’de ilk kez sergileniyor olması.

Yoğunluk İnisiyatifi tarafından gerçekleştirilen ‘Süblim’ (Sublime) ise Zorlu PSM’nin giriş cephesine yerleşen bir sis enstalasyonu. Farklı zamanlarda farklı yoğunluklarda verilen sis kümelerinin rüzgarın hareketiyle şekilden şekle girmesiyle sonsuz olasılıklı bir imge üreten kompozisyon aracılığıyla sis, hem “seyredilen” hem de “hissedilen” bir şey haline geliyor. 1 Kasım tarihine kadar ziyaret edilebilecek sergi ve enstalasyon Zorlu PSM’de.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!