Şans kapısını açmak için geçmişin izini süpür

Güncelleme Tarihi:

Şans kapısını açmak için geçmişin izini süpür
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2017 14:32

Kişisel gelişim eğitmeni İpek Cihan Bilgin’in yeni kitabı ‘Altın Anahtarlar’ yaşamımızdaki olumsuzluklardan arınmak, sorunları düşünce gücüyle çözmek için farklı teknikler sunuyor. Bilgin’e göre, sorunların kaynağı da çözümü de bizde...

Haberin Devamı

Bu kitabı yazma nedeniniz nedir, kelimelerin gücüyle şifa vermek mi?
-Yaşamda insanlar pek çok sorunla karşı karşıya kalıyorlar... Kimi iş sorunlarıyla uğraşırken, bir başkası ilişkisinde sorun yaşıyor, bir diğeri para problemi yaşıyor... Aslında herkes kendi yaşamındaki sorunları çok basit bir şekilde çözebilecekken pek çok kişi bunun farkında bile değil. ‘Altın Anahtarlar’ insanların kendi yaşamlarındaki sorunların çözümünü ve cevabını, kısacası anahtarlarını veren bir kitap. Bu kitap, kişilerin olaylar karşısında doğru seçimi yapmaları, doğru duygular içinde olmaları, ışık ve sevgiyle olayı çözmeleri için gereken anahtarları veriyor.

Sonuçta yaşadığımız olumsuz şeylerde dış etkenlerin de payı var. Bu sorunları çözmek, ne kadar bizim kontrolümüzde?
-Yaşamda neyle karşılaşırsak karşılaşalım, biz her an her şeyi aslında kendi seçimimizle yaşıyor ve hayatımızı seçimlerimizle yönlendiriyoruz. Duygularımız da dahil. Düşünün ki bir ayrılık yaşayan kişi, o ayrıldığı kişiye duygusal olarak takılı kalırsa, acı çekmeyi seçer ve buna devam ederse, yıllarca o üzüntü ve acı içinde, kendisine başka güzel bir ilişki yaşatmadan geçirebilir yaşamını. Oysa bir başka kişi, ayrılık yaşadıktan sonra geçmişteki ilişkisiyle ilgili olumsuz duygu taşımamayı, nötr olmayı seçerse, yepyeni bir insanla, çok farklı ve güzel bir ilişki yaşayabilir. Bunu egzersiz gibi düşünün, yaptıkça bu gelişir ve kişi yaşamda huzura, mutluluğa, neşeye, aydınlığa kavuşur. Bunlara kavuşmak için öncelikle seçmek gerekir.

Haberin Devamı

Şans kapısını açmak için geçmişin izini süpür

Kötü ilişki yaşamayı da mı biz seçiyoruz yani?
-Yaşadığımız her sorunun temelinde bir olumsuz duygu yatar. Mesela devamlı yanlış insanları seçip kendisine mutsuz ilişkiler yaşatan ve devamlı bu kısırdöngülerde kalan bir kişi derinde değersizlik duygusu yaşıyor olabilir. İyi ve güzel bir ilişkiyi hak etmediği inancı bilinçaltında varsa kişi kendisine o tür bir ilişkiyi seçip yaşatmaz. Mutsuz olduğu bir işinden bir türlü ayrılamayan ve mutsuz bir şekilde çalışmaya devam eden bir kişinin bu durumunun en temelinde aslında iyi bir iş bulamama korkusu ya da kendine güvensizlik yatabilir. Para sorunu yaşayan bir kişi, parasız kalma korkusu yaşıyordur en temelde, yani yokluk korkusu...Her olay ve durum için gereken tüm anahtarlar kitapta var. Kişi kendi durumuna uygun anahtarı kitapta buluyor ve o yolu izleyerek sorununu çözebiliyor. Kitabı farklı farklı şekillerde kullanabilirsiniz yani...

Haberin Devamı

Duygusal arınma tekniğini uyguluyorsunuz. Bu tam olarak nedir?
-İnsanlar doğdukları andan itibaren, aileden, çevreden, toplumdan, diğer insanlardan yaşamla ilgili olumsuz duygular edinip, bunları bilinçaltlarında biriktirebiliyorlar. Bu olumsuz duygular yaşam içinde biriktikçe kişide ileriki yaşamında da başarısızlık, mutsuzluk durumlarına yol açabilir. İşte o nedenle kişilerin kendi olumsuz duygularını fark etmesi, bilinçaltlarında biriktirdikleri olumsuzlukları görmesi ve onlardan arınması mutlu, neşeli, huzurlu bir hayat yaşamak için gerçekten önemlidir. Bu olumsuz duygu temizlendiğinde, kişinin şimdiki yaşamı da düzeliyor. İş yaşamındaki sorunların, ilişkilerle ilgili mutsuzlukların, para problemlerinin altında aslında kişilerin tamamen bilinçaltlarındaki kendi olumsuz duyguları, korkuları, öfkeleri, endişeleri yatıyor... Bu olumsuz duygular nötrlendiğinde, kişi olumsuz duygularından arındığında, o zaman tüm yaşamı daha aydınlık ve mutlu bir hale gelebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!