Robbie Williams: Hamdı, pişti, olmadı

Güncelleme Tarihi:

Robbie Williams: Hamdı, pişti, olmadı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 10:55

Robbie Williams, büyüdü büyümesine de, delikanlılıktan olgunluğa tam olarak geçemedi. Arada sıkışınca da yeni albümü ‘The Heavy Entertainment Show’un kıvamı kaçmış.

Haberin Devamı

Eylülde ‘Apple Music Festival 10’ kapsamında Londra’da izleme fırsatı bulduğum Robbie Williams hakkında bir yandan şunları düşünmüştüm: Bu adam, bir ‘boyband’ olan Take That’ten çıkıp ‘Angels’, ‘Come Undone’, ‘Feel’ gibi birçok hit’iyle müthiş bir kariyere imza attı. Toplamda 75 milyon sattı. Oasis-Blur çatışmasının ürettiği Brit-pop’la, Adele’in üst düzey müziğinin kitlesel kabulü arasındaki döneme damgasını vurdu İngiltere’de. Peki, sonra ne oldu? Gözden mi düştü? Modası mı geçti? Neden iniş çıkışlı bir yolda yuvarlandı? Çünkü ‘pop’ değişti. Robbie tarzı bir ‘show’ istemiyor artık yeni gençler. Ya yetişkinler? Evet, olgunlaştı Robbie Williams. 42 yaşında; evlendi, iki çocuk sahibi oldu. Baba yerine koyduğu; kendi tabiriyle ‘Onu defalarca ölümden kurtaran’ menajeri David Enthoven’ın hayatını kaybetmesiyle derinden yaralandı. Büyüdü büyümesine de, eski delifişek haliyle orta yaşındaki genel durumu arasında sıkıştı kaldı müziği.

 

Haberin Devamı

Robbie Williams: Hamdı, pişti, olmadı

Robbie Williams, Heavy Entertainment Show/ 5 üzerinden 3 yıldız

‘The Heavy Entertainment Show’un en iyi şarkılarından biri olan ‘Love My Life’ta geçmiş hatalarından söz ederek yaptığı çok doğru. Kaybettiği menajerine yazdığı ‘David’s Song’daki samimiyet çok doğru. Ama kitsch bile olamayan; nakaratı alıntı, zayıf ve eski moda çıkış şarkısı ‘Party Like a Russian’ ya da oğluna hitaben yazdığı ‘Motherf*cker (Aşağılık Herif)’ ne kadar doğru, orası biraz muamma. ‘When You Know’, ‘Mixed Signals’ gibi iyi şarkılara rağmen hit yok albümde. Hit’siz pop albümü olur mu sizce?

 

Williams; ÅŸeytan tüyü olan çok zeki bir adam. Karizması yerli yerinde. Zamanında yaptığı aptalca ÅŸeylere; kimi zaman sınırları zorlasa da hoyrat ve sarkastik haline hep hoÅŸgörü gösterdi sevenleri. Çünkü çok iyi bir ÅŸarkı yazarıydı ve herkesi eÄŸlendiriyordu. Ne yazık ki o devir kapandı. Baladsa balad, danssa dans; artık yeni bir ÅŸey söylemesi gerekiyor Robbie Williams’ın.ÂEÄŸer olgun çağında, ikinci baharına giden bir yol bulursa; yetiÅŸkinler için ‘yeni bir pop’ tanımlayacak kadar önemli bir müzikal potansiyel taşıyor hâlâ. Yıldızı üç ama iki buçuktan ve eski günlerin hatırına...

 

BAKMADAN GEÇME!