‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyonda

Güncelleme Tarihi:

‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyonda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 10:33

İlk Hollywood yapımı Türk filmi olarak lanse edilen ‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyona girdi. Film, sinema yazarlarından geçer not aldı.

Haberin Devamı

Joseph Ruben’in yönettiği, Michiel Huisman, Hera Hilmar, Josh Hartnett, Ben Kingsley, Haluk Bilginer ile Selçuk Yöntem’in oynadığı “Osmanlı Subayı” filmi bugün izleyiciyle buluşacak.

Türkiye-ABD ortak yapımı film, 1. Dünya Savaşı yıllarında, İstanbul’da tanışıp Van’a kadar yolları uzanan idealist bir ABD’li hemşire ile bir Türk subayının aşkını konu alıyor.

Senaryosu Jeff Stockwell’e ait olan filmin yapımcıları arasında Türkiye’den Yusuf Esenkal ve Serdar Öğretici de bulunuyor. Filmin basın gösterimi ise önceki gün Kanyon Sinemaları’nda yapıldı. Sinema yazarları Ömür Gedik, Atilla Dorsay ve Kerem Akça, filme geçer not verdi. 

YAZARLARIN YORUMU

‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyonda

Haberin Devamı

Atilla Dorsay: Temelde bir aşk filmi... Ama 1914 yılının Anadolu’sunda geçmesi bizim için esas önemini teşkil ediyor. O yıllarda olup bitenlere Ermeni olayına, Ruslar ile Osmanlı savaşına doğru bir bakış getiriyor.

‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyonda

Ömür Gedik: I. Dünya Savaşı’nda ülkemizde yaşananlara Türk dostu bir tavırla yaklaşan, muhteşem kadrolu bir Hollywood filmi. Bir Türk komutanını canlandıran Haluk Bilginer’in farklı eylemler için yurdumuza gelen asker ve misyonerlere söylediği ‘Sizlerin ülkeleri bataklıkken ya da Roma ve Yunan dağılmışken bizler buradaydık, sizler gelip geçeceksiniz bu topraklarda biz hep var olacağız’ deyip göz kırptığı sahne, filmde ön plana çıkıyor.

‘Osmanlı Subayı’ bugün vizyonda

Kerem Akça:Osmanlı Subayı”, bir bakıma ‘Pearl Harbor’ın kopyası bir destansı aşk filmi gibi. İçinden Ermeni olaylarının ve tarihi aşk hikâyesinin geçtiği bir Osmanlı dönemi tasviri sunuyor. Görsel efektler fena değil. Haluk Bilginer, Ben Kingsley, Josh Hartnett, Selçuk Yöntem filmde devreye girdiklerinde bir profesyonellik katıyorlar. 

BAKMADAN GEÇME!