Müzik

Güncelleme Tarihi:

Müzik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2014 01:47

Haberin Devamı

ENRIQUE IGLESIAS
SEX AND LOVE
Universal Müzik
Latin popun yaşlanmayan, performansından ve formundan bir şey kaybetmeyen yıldızı Enrique Iglesias, 2010’daki ‘Euphoria’ albümünden sonra bu sefer farklı sulara dalıyor. Bu değişimin sanatsal farklılık arayışlarından mı yoksa yeni firması Universal’ın isteklerine ayak uydurmak için mi olduğunu bilemiyoruz tabii ama şu bir gerçek ki; Iglesias, sound’unu ‘daha az Latin esintisi, daha fazla Amerikan ekolü’ formülüne çekmiş. Öyle ki, teenpop’ta karşılaştığımız autotune efektiyle bile karşılaşabiliyoruz albümde. Ayrıca Amerikan popunun seksi simaları da görev başında: Pitbull iki şarkıda, Flo Rida, Kylie Minogue ve Jennifer Lopez birer şarkıda (J Lo’lu ‘Physical’ın buradaki baskıda yer alıp almayacağı belli değil) Enrique’ye destek çıkıyorlar. Şarkı sözleri, tabiri caizse seks kokuyor. Enrique belki de kariyerinde ilk defa bu kadar cüretkâr. Şu sıralar pop dünyasında başarılı olabilmenin yolu, klişe olacak ama, ‘seks satar’ kanundan geçiyor ne de olsa... Enrique de o yola sapıyor...

Haberin Devamı

****
KELIS
FOOD
Ninja Tune
Yıllar önceki büyük çıkışını borçlu olduğu ‘Milkshake’ten sonra o çapta bir hit duyan var mı Kelis’ten? Tamam, Amerikalı yıldızın sesi çok iyi ama bugüne kadar kapasitesini tam olarak gösteremedi sanki. Belki de tercihini soul’dan yana kullansaydı ve bu sentetik pop işlerinden biraz uzak kalmayı başarabilseydi daha saygın bir kariyer edinecekti kendine. Şimdi bağımsız bir firmanın çatısı altında yeni bir başlangıç yapıyor. Albümde funk, gospel, afrobeat, soul ve chill-out türlerinden örnekler duymak mümkün. Geri vokallerde Brezilyalı elektro grubu CSS, Priscilla Ann ve TV on the Radio elemanlarının yanı sıra Kelis’in ufak yaştaki çocuğu Knight’ın da sesini duyacaksınız. Albümün tek düetli şarkısı ‘Bless the Telephone’da 68 yaşındaki şair/şarkıcı Labi Siffre yer alıyor. Müzikten uzak kaldığı dönemde yemek tutkusunu öne çıkaran ve hatta bir de yemek kitabı yazan Kelis’in bu albümdeki ilhamı da yemekler üzerine... Yakalaması zor ama yakalayınca çok zevkle dinlenen bir albüm ‘Food’.

Haberin Devamı

***
LEA MICHELE
LOUDER
Sony Music
2009’da başlayan ve son yılların en büyük TV fenomenlerinden biri olan ‘Glee’ dizisiyle tanıdık Lea’yı. Dizinin bu kadar sevilmesinde onun sesinin ve oyunculuğunun payı büyük. Şimdi de çalışmalarına 2012 sonlarında başladığı ilk solo albümü ‘Louder’ raflarda. Geçen yaz hayata gözlerini yuman erkek arkadaşı Cory Monteith’in ölümünden kısa süre sonra gelen bir albüm olduğu için, şarkıların aşkın iniş çıkışlarıyla ve Cory’nin ölümüyle ilgili olması beklediğimiz şeydi. Açılışı, albümün ilk single’ı olan ve Lea’nın Cory’yi kaybettiğinde hissettiklerini dile getiren ‘Cannonball’ yapıyor. Albümün geri kalanı da duygusallıkta ‘Cannonball’dan pek geri kalmıyor. ‘Louder’, bugünlerde raflarda olan pop albümlerine göre hayli dingin ve sıra dışı. Bu da iki bambaşka ihtimali birden doğuruyor: Ya Lorde ve Ariana Grande’deki gibi, albüm farklı olduğu için çok sevilecek ya da oyunu kurallara göre oynamadığı için yadırganacak. Ne olursa olsun, Lea Michele ilk albümü ile cesur bir adım atmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!