Milli Piyango büyük ikramiyesini almaya 'kapıyla' beraber gitti

Güncelleme Tarihi:

Milli Piyango büyük ikramiyesini almaya kapıyla beraber gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2015 10:44

31 Aralık’ı 1 Ocak’a bağlayan saatlerde 4 kişi milyoner oldu. Yılbaşı Büyük ikramiyenin isabet ettiği biletler Ankara, Niğde ve 2 tanesinin ise Aydın’da satıldı. Piyango’nun “Özel çekiliş”i, son 10 yılbaşında çeyrek biletlerle 40 ayrı kişiyi zengin etti. Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi’nin konuşulduğu bu günlerde büyük ikramiye ile ilgili öyle bir hikâye var ki, okuyanlara adeta ‘Neler yaşanmış’ dedirtiyor.

Haberin Devamı

Milli Piyango Yılbaşı Özel Çekilişi bu sene Ankara, Niğde ve Aydın'dan dört kişiyi ve ailelerini milyoner yaptı. Hâl böyle olunca, Milli Piyango’ya vatandaşın da ilgisi de had safhaya çıktı. Milli Piyango ile ilgili az bilinen ilginç bir hikâye ise bugünlerde tekrar gündeme geldi. İşte o hikâye...

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğün'ün paylaştığı bir olaya göre, 1963 yılındaki yılbaşı özel çekilişi için bilet alan bir vatandaş, bileti kaybolmaması için odasının kapısına yapıştırır.

Büyük ikramiyenin 2 milyon lira olarak belirlendiği bu çekilişte vatandaş, onda birlik bu biletine 10 lira ödemiştir. Vatandaş çekilişten sonra biletini kontrol ettiğinde büyük ikramiyeyi kazandığını görür ve sevinçten havalara uçar.

Payına düşen 200 bin lira o devirde büyük paradır. Piyangonun, biletin yırtılması halinde ödeme yapmayacağını bilen bu vatandaş, biletin yapıştırıldığı kapıyı özenle söktürür. Daha sonra da bir hamalın sırtına yükleyerek, Milli Piyango İdaresi Bahçekapı Şubesinin yolunu tutar.

Haberin Devamı

Milli Piyango büyük ikramiyesini almaya kapıyla beraber gitti

Adının açıklanmasını istemeyen talihli, karlı kış gününde hamala taşıttığı kapılı bileti, ''Aman dikkat, destur, açılın'' diyerek zor bela Şubeye ulaştırdığında, kendisini karşılayan görevlilere ''İşte kapı, işte bilet'' der. Görevliler hayretlerini gizleyemez, o zamana kadar çok ikramiye ödemişlerdir ama ikramiyeli biletin kapıyla getirildiğine ilk kez tanık olurlar.

Görevliler, ikramiyenin ödenmesi için biletin incelenmesi ve arka yüzünün kontrol edilmesi gerektiğini söyler. Bunun için biletin yırtılmadan kapıdan sökülmesi gerekmektedir. Büyük ikramiyeyi kazanan yılbaşı bileti, talihlinin ''Aman dikkat edin, bilet yırtılırsa, paralar da gider'' uyarısının eşliğinde, sıcak suyla yumuşatılarak bir bir özenle kapıdan sökülür.

Bu sırada oldukça heyecanlı dakikalar geçiren vatandaş da bileti yırtılmadan kapıdan sökülmesiyle derin bir nefes alır. Biletin arkasının görevlilerce kontrol edilmesinin ardından talihliye ikramiyesi ödenir.

BAKMADAN GEÇME!