Küçükçiftlik’te sert sesler!

Güncelleme Tarihi:

Küçükçiftlik’te sert sesler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2015 12:17

29-30-31 Ağustos tarihlerinde İstanbul’da, Maçka Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek olan %100 Metal Fest Headbangers’ Weekend festivali, bu yılın en büyük müzik festivallerinden biri olarak dikkat çekiyor. Rock ve metal sevenlere hitap eden güçlü kadrosuyla üç gün boyunca 21 gruba ev sahipliği yapacak Headbangers’ Weekend. Bu gruplardan üçü headliner olarak, yani günün son grubu olarak sahne alacak.

Haberin Devamı

Bunlardan ilki Katatonia. İsveçli melankolik grup, festivalin ilk gününde melodik doom metal sevenlere enfes bir ziyafet yaşatacak. İkinci günün headliner’ı Alman grup Kreator. 1982 yılından beri kariyerini sürdüren ve gücünden hiçbir şey kaybetmeyen Alman panzerleri, özellikle sosyal konulardaki duyarlılıkları, protest tavırları ve çevreci duruşları ile meşhurdur. Daha önce de pek çok defa Türkiye’de sahne alan ve her zaman çok iyi performanslar sergileyen grubun lideri Mille Petrozza’nın şarkı aralarında yapacağı yüksek motivasyonlu anonslar da en az konserin kendisi kadar merak ediliyor.

Son günün kapanışını yapacak olan grup ise aslında Amerikalı grup Mastodon olacaktı fakat grup elemanlarından birisinin yaşadığı bir ailevi problemden dolayı tüm Avrupa turnesini iptal ettiler. Festival komitesi de onların yerine Almanya’nın en büyük heavy metal gruplarından biri olan Helloween’i dâhil etti kadroya. Daha önce İstanbul’da iki defa sahne alan grup, ‘80’lerde kaşları çatık olan heavy metal’e “mutlu şarkılar” kazandırmasıyla dikkat çekmişti ilk olarak. Grup bu sefer yeni albümü “My God-Given Right”ın dünya turnesi kapsamında sahne alacak İstanbul’da. Festivalde ayrıca bahsetmemiz gereken birkaç büyük grup daha var. Mesela Türkiye’de ilk kez sahne alacak olan İngiliz death metal grubu Carcass. ‘90’ların kült grubu, geçen sene çıkardığı geri dönüş albümü “Surgical Steel” ile türün sevenlerini mutlu etmişti.

İsveçli melodik death metal grubu Arch Enemy de kadronun önde gelen grupları arasında. Geçen sene Manowar’dan önce sahne aldıkları İstanbul konserinin ilk yarısı ses sistemindeki sıkıntılara kurban gitmişti, bu sefer acısını fena çıkartacaklardır. Melodik death metal türünün taçsız kralları At the Gates, heavy metal ile klasik müzik arasındaki köprü olarak bilinen Therion, komşu Yunanistan’ın medar-ı iftiharı Rotting Christ, Portekiz’in en büyük metal grubu Moonspell, folk metal’in Finlandiyalı temsilcisi Ensiferum da kadronun ağır topları arasında. Festivalde ayrıca ülkemizden de gruplar var. Soul Sacrifice, Kes, Metalium, Thrown to the Sun, Pitch Black Process bu gruplardan performansları en merakla beklenenleri.

Biletleri Biletix’te satışta olan festival ile ilgili ayrıntılı bilgileri facebook.com/100de100Metal adresinden elde edebilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!