Kraliçe bitti demeden bitmez!

Güncelleme Tarihi:

Kraliçe bitti demeden bitmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 01:48

Her yaptığı ‘olay’ kadın Madonna’nın yeni albümü ‘Rebel Heart’, nerede olursanız olun ayağa kalkıp dans etme hissiyatı pompalayan hitlerle dolu. Dile dolanan nakaratlar ve etkileyici melodilerden oluşan, kaliteli bir albüm.

Haberin Devamı

Geçen hafta düzenlenen Brit Ödülleri’nin kapanış performansını sergilerken, koreografisinin henüz başında kıyafetinin azizliğinden dolayı yere kapaklanarak birkaç gün sosyal medyayı meşgul eden Madonna, attığı her adımın ‘olay’ olmasını sağlamaya devam ediyor bir şekilde. Bu bağlamda, yeni albümü ‘Rebel Heart’ da kraliçenin üslubuna uygun bir biçimde karşımıza çıktı. Nisan ayında yayımlanacağı çok önceden duyurulan albümden birçok şarkı bir şekilde aylar öncesinden nete sızdırıldı, Madonna bu duruma çok kızdı ve o sızdırılan şarkıların bitmiş hallerini itunes’tan satışa çıkardı. Kimilerine göre bu, danışıklı bir dövüştü ve albümün ‘sansasyonel’ reklamı adına o 6 şarkı feda edildi... Ardından albümün çıkışı mart ayına çekildi ve geçen günlerde de albümün tamamını dinleme şansına eriştim.

Haberin Devamı

Kraliçe bitti demeden bitmez


Bir kere her şeyden önce şunu söyleyeyim: Madonna, kariyerinin en kötü albümü olan ‘MDNA’ (2012) sonrasında ne yapsa o albümü aşacaktı, aşmış da. Hakikaten ‘MDNA’den daha kötüsünü yapması mümkün değildi zira. Ama ‘Rebel Heart’ı sadece ‘MDNA’den iyi olarak nitelendirip kenara bırakırsak haksızlık etmiş oluruz. Zira ortada başlı başına çok çok iyi bir pop albümü var. Madonna her zamanki gibi günün trend’lerini iyi kokluyor ve o trend’lere müthiş şekilde ayak uyduruyor. Dile dolanan nakaratlar, nerede olursanız olun ayağa kalkıp dans etme hissiyatı pompalayan hitler ve etkileyici melodilerden oluşan, gayet kaliteli bir pop albümü bu.

Kraliçe bitti demeden bitmez

Beş üzerinden dört yıldız

Yüksek tempolu şarkılarda da baladlarda da etkisi düşmüyor. ‘Living for Love’, ‘Devil Pray’, ‘Illuminati’ ve Nicki Minaj düetli ‘Bitch I’m Madonna’ öne çıkan şarkılar. Albümde birkaç filler (albüm dolsun diye eklenmiş parça) olsa da çoğunluğu sıkmayan, akıp giden şarkılardan oluşuyor. Kısacası ‘Rebel Heart’ tamamdır. Ama Madonna ne zaman yaşının kaldıramadığı ‘18’lik çıtır gibi hoplayıp zıplayarak dans etme’ takıntısından kurtulacak, merak ediyorum. Yaşına göre çok itici duran o hırsını da yendi mi, her şey onun için daha güzel olacak. Bence.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!