Kerimcan Durmaz: 'Fenomen olayım diye yola çıkmadım'

Güncelleme Tarihi:

Kerimcan Durmaz: Fenomen olayım diye yola çıkmadım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 11:30

Sosyal medyanın tozunu dumanına katan bir çocuk var. Periscope, Snap, Instagram, Twitter... Hepsini parmağında oynatıyor. Kerimcan Durmaz’dan bahsediyorum. O, Periscope’taan doğan ilk fenomen. “Ay babaa... Sence... Sus!” Hepimizin diline dolandı. Şimdi onu daha yakından tanımaya hazır mısınız?

Haberin Devamı

Kerimcan’ı yakalamak zor. Haftanın altı günü memleketi dolaşıyor. Önümüzdeki altı ay boyunca ajandası dolu. Mekândan mekâna koşuyor. Sadece haftada bir gün evinde kalıyor.

Kerimcan 21 yaşında, Balıkesir Erdek doğumlu. Üç kardeşli, geleneksel bir ailede büyümüş. “Ben yola fenomen olacağım diye çıkmadım” diyor. En büyük hayali tasarımcı olmakmış. Ama yol onu önce makyaja, sonra Bakû’ya en nihayetinde de hayatımızın merkezine, akıllı telefonlarımızın, tabletlerimizin içine getirmiş.

Kerimcan Durmaz: Fenomen olayım diye yola çıkmadım


O, aslında profesyonel bir makyaj uzmanı. İşe ablalarının makyaj malzemeleriyle başlamış. Açmış YouTube’dan makyaj videolarını, önce ablalarını boyamış; sonra hızını alamamış kendini boyamaya başlamış. 'N’olur bana makyaj yap!’ diye yalvaran çok ünlü varmış kapısında. Bakû’dan iş teklifi gelince, toplamış valizini düşmüş Bakû yollarına. Burada Periscope’u keşfetmiş, fenomenliğin fitilini ateşlemiş. 

Haberin Devamı

Sonra eğlence sektörüne girmek ve partiler düzenlemek için anlık bir kararla memlekete geri dönmüş. Adeta Türk filmlerindeki gibi bir gece kulübünde şans yüzüne gülmüş ve bir işadamı Kerimcan’a iş teklif etmiş. “Gel seni DJ yapalım” demiş. Macera da böyle başlamış. Eğitimler almış, çalışmış, çabalamış... Hikâyenin sonunda kendini ünlü mekânlarda DJ’lik yaparken bulmuş.

NEREDEN ÇIKTI BU AY BABA?

Bugün takipçilerinin ilgisinden sokakta bile zor yürüyor. Şu meşhur laflarını sormadan geçemiyorum;Ay baba... Herhalde, senceee, suus! Ya o güzelliğinin travestiliğinin transseksüelliği...” “Hepsi doğaçlama” diyor. Aynaya baktığında, ışık da güzelse kendini o kadar beğeniyormuş ki; o özgüvenle birden dilinden böyle laflar dökülüyormuş. Milyonlarca insan da bayılıyormuş. “Ama yanlış anlaşılmasın, amacım kimseye saygısızlık etmek değil.  Öyle arka arkaya sıralıyorum lafları işte...” diyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!