Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2014 15:43

Filiz Kaynak ve Güneş Baysal tarafından kurulan Ayrıntı Akademi; sinema, fotoğraf, müzik gibi alanlarda bilgi paylaşmak amacıyla farklı konseptlerde atölyeler düzenliyor.

Haberin Devamı

Tüm sinemaseverlere yönelik “Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri” her Cumartesi; sinema yazarları ve akademisyenler; Kutlukhan Kutlu, Kaya Özkaracalar, Cüneyt Cebenoyan ve Ayla Kanbur rehberliğinde devam ediyor.

“Benzer Temalar, Farklı Anlatımlar” konsepti ile yapılan atölyelerde; birbirinden farklı tarzlara sahip yönetmenlerin, farklı dönem ve türlerde, benzer ya da bire bir aynı konu ve karakterleri ele alış biçimleri işlenecek.

Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri başlıyor

Kasım Ayı atölye programı:

15 Kasım Cumartesi Kaya Özkaracalar Atölyesi; “Farklı uyarlamaların karşılaştırılması ile kadınların yoldan çıkmasına ilişkin kökenine ilişkin algının çeyrek yüzyılda uğradığı değişim…”

Haberin Devamı

Dracula / 1931 (Tod Browning) ve Dracula (Horror of Dracula) / 1958 (Terence Fisher)

22 Kasım Cumartesi Cüneyt Cebenoyan Atölyesi; “İki farklı anlatımın; kimlik, hafıza, yas ve cinayet bağlamında karşılaştırması…”

Memento (Christopher Nolan) ve Lost Highway (David Lynch)

29 Kasım CumartesiAyla Kanbur Atölyesi; “Aynı çatışma, farklı anlatımlar…”

Maid in Manhattan (Wayne Wang) ve Bread & Roses (Ken Loach)

“İyi bir film, aslında en çok da hikayesini iyi anlatmayı başarmış bir filmdir.” Tevfik Başer rehberliğinde 15 Kasım Pazar başlayacak, “Hikaye Anlatma ve Senaryo Yazım Atölyesi” 8 hafta sürecek.

Filiz Kaynak rehberliğinde yapılmakta olan “Kamera ile Dost Olmak” konseptli “Kamera Önü Oyunculuk Atölyeleri” ise 14 Kasım Cumartesi başlıyor.

Detaylı bilgi;www.ayrintisanatakademisi.com

Karşılaştırmalı Film Okuma Atölyeleri başlıyor

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!