İstanbul’un ‘Batman’leri griyle savaşıyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’un ‘Batman’leri griyle savaşıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2017 16:52

Mr. Hure, Olihe ve Luckypunch mahlaslı üç arkadaş Beyoğlu’nun caddelerinden Karaköy’ün sokaklarına kadar gri duvarları renklerle süslüyor. İsimleri saklı, mahlasları duvarlarda yazıyor. Sabah hepimiz gibi işe gidiyor, gece olduğunda sokağa çıkıp griyle savaşıyorlar. Onlar, İstanbul’un graffiticileri.

Haberin Devamı

Mr. Hure, Olihe, Luckypunch mahlaslarıyla tanınan grafitticilerin hikâyesi “Griye İsyan” isimli mini belgesele konu oldu. Bu yeni belgesel serisinde aynı mahallede büyüyen bu üç arkadaşın grafitti ve şehirle ilişkisi ele alınıyor. Toplam üç bölümden oluşan mini belgesel serisi ilk bölümüyle yayına girdi.

Mr. Hure aslında bir muhasebeci. Olihe avizeci işletiyor ve Luckypunch gündüzleri bir finans kuruluşunda çalışıyor. Gece olduğundaysa üç arkadaş İstanbul’un gri sokaklarına renk getirmek için sprey boya tüplerini, fırçalarını ve boyalarını toparlayarak dışarı çıkıyor. Beyoğlu’ndan, Karaköy’e bu üçlünün graffiti çalışmalarını görmek mümkün. Mr. Hure’un Beyoğlu İstiklal’deki ‘This is my World’ çalışması 2015’ten bugüne sosyal medyada binlerce beğeni topladı.

Haberin Devamı

Hatta öyle ki çalışmayı yerinde görmek isteyenler sırf bu sebeple Beyoğlu’na gidip, grafitinin önünde selfie çektirdi. Bu gizemli üçlü griye açtıkları savaşı Karaköy’e de taşıdı. Ve Karaköy’de 3 yıl önce başlayan dönüşümün temelleri bu graffitilerle atılmış oldu. Böylece Karaköy gri bir esnaf mahallesinden, sanat çalışmalarının yürütüldüğü, kafelerin açıldığı rengârenk bir alana dönüştü. 

Belgeselin tamamı www.redbull.com/griyeisyan adresinden izlenebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!