İstanbul’a caz yakışır

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a caz yakışır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2014 08:26

44 konserde yaklaşık 300 müzisyeni ağırlayacak 24’üncü Akbank Caz Festivali; Jamie Cullum, Chet Faker ve Christian McBride gibi pek çok caz yıldızını ağırlayacak.

Haberin Devamı

Bu yıl 24’üncüsü 23 Ekim ve 2 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Akbank Caz Festivali’nin programı, dün akşam Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil ve Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı’nın ev sahipliğinde yapılan basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda usta müzisyenlerin yanı sıra Avrupa caz sahnesinin yükselen genç yıldızlarının da yer aldığı zengin bir festival programı hazırlandığını söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil; “İstanbul’un her an canlı, farklı zenginlikleri bir arada taşıyan, herkesi büyüleyen havası caz müziğine çok yakışıyor” dedi.

44 KONSER 300 MÜZİSYEN

Toplantıda bu yılki festivalin konuğu olacak caz yıldızları da açıklandı. Festival aralarında ülkemizde büyük merakla beklenen isimlerin olduğu dört usta caz sanatçısını ağırlayacak. Cazın dahi isimleri arasında gösterilen Jamie Cullum, festivalin en önemli isimleri arasında. Bu sene festivalde, iki önemli ustayı, Kenny Barron ve Dave Holland ikilisini aynı sahnede izleyeceğiz. Caz müziğinin yaşayan en iyi kontrbasçılarından biri olarak kabul edilen Christian McBride grubu ile birlikte festivalin konuğu olacak.

İstanbul’a caz yakışır

Christian McBride Trio

Son olarak, ülkemizde merakla beklenen cazın parlak sesi Chet Faker da festivalin konukları arasında yer alıyor. Ayrıca festival programında Türkiye ve Polonya arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 600’üncü yıldönümü olması sebebiyle Leszek Mozdzer ile Marcin Masecki gibi önemli Polonyalı müzisyenler de konser verecek. Festivalin öne çıkan diğer isimleri arasında İbrahim Maalouf, Mario Biondi, China Moses ve Dillon bulunuyor. Festival boyunca 17 ayrı mekânda 44 konser, 2 panel, 13 atölye gerçekleştirilecek ve yaklaşık 300 müzisyen ağırlanacak. Ayrıca festivalin klasikleşen etkinliklerinden ‘Kampüste Caz’ ile 3 ve 14 Kasım tarihleri arasında Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara, Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir’de de cazın coşkusu üniversiteli gençlerle buluşacak.

İstanbul’a caz yakışır


Akbank Caz Festivali hakkında detaylı bilgi almak için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!