Hayalimdeki Avrupa

Güncelleme Tarihi:

Hayalimdeki Avrupa
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 11:15

Bahçeşehir Okulları bünyesinde 9 Mayıs Avrupa günü sebebi ile 4., 5. ve 6. sınıflar arasında "Hayalimdeki Avrupa" başlıklı bir resim yarışması düzenlendi. Yarışmaya birçok öğrenci başvurdu, en beğenilenleri ödüllendirildi.

Haberin Devamı

9 Mayıs Avrupa günü genellikle konferanslarla anılan bir gün. Bahçeşehir Üniversitesi Avrupa Birliği Bölümü öğrencileri bu yıl farklı bir şey yapmak istemiş ve bu günü sanatsal etkinliklerle kutlamaya karar vermişler. Bu güne özel olarak gerçekleştirilen "Hayalimdeki Avrupa" resim yarışmasına Türkiye çapındaki Bahçeşehir Okulları öğrencileri katıldı, ortaya oldukça ilginç çalışmalar çıktı. 

Hayalimdeki Avrupa

Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Selcen Öner yarışma ile ilgili olarak "Türkiye'de Avrupa Günü'nde daha önce böyle bir yarışma yapılmamıştı. Bu alanda ilk olduğu söylenebilir. Avrupa Birliği dersi öğrencilerinin önerileri ile böyle bir yarışma yapma fikri ortaya çıktı. Bu konuda Bahçeşehir Üniversitesi'nden Turgay Polat ve Bahçeşehir Okulları'ndan Pelin Aydar organizasyon sürecinde bize destek oldu. İKV ve AB bilgi merkezinin de desteğiyle 9 mayısta bazı sanatsal etkinlikler düzenledik ve yarışmaya katılan öğrencilere ödüllerini verdik.  Avrupa Birliği projesi çok önemli kritik bir dönemden geçiyor. Bir yandan ekonomik kriz yaşıyor diğer yandan da mülteciler krizi konusunda dünyaya örnek olması gerekirken maalesef şu dönemde geri dönülmez hatalar yapıyor. Biz de bu sorunlara dikkat çekmek adına böyle bir yarışma düzenlemeye karar verdik. Çünkü Geleceğin Avrupa'sını ve dünyasını şimdiki çocuklar inşa edecekler. Bu nedenle de onların hayal güçlerini kullanarak geleceğin Avrupasını görmek istedik."

Haberin Devamı

Hayalimdeki Avrupa

9 Mayıs Avrupa günü kapsamında Türkiye çapındaki Bahçeşehir Okulları’nda 4.,5. ve 6. sınıflar arasında düzenlenen “Hayalimdeki Avrupa” Resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler ise şöyle:

1. Nehir Çakmakçı-Bahçeşehir Okulları Kocaeli Kampüsü

Hayalimdeki Avrupa

Haberin Devamı

2. İdil Elif Yılmaz-Bahçeşehir Okulları Sancaktepe Kampüsü

Hayalimdeki Avrupa

3. Selin Sarı-Bahçeşehir Okulları Ordu-Giresun Enver Yücel Kampüsü

Hayalimdeki Avrupa

3. Pelin Şahin-Bahçeşehir Okulları Bahçeşehir Kampüsü

Hayalimdeki Avrupa

BAKMADAN GEÇME!