Hakan Peker geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Hakan Peker geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2016 09:39

Hakan Peker’in şarkıları bir dönemin fon müziğiydi. Bu dönemde elde ettiği popülerliği uzun süre koruyabildi; şimdi geri dönüyor.

Haberin Devamı

90’lardaki pop patlamasının mimarlarından biridir Hakan Peker. Hatta öncüsüdür dahi denebilir. 80’lerin ikinci yarısında, pop hâlâ Sezen Aksu, Kayahan, Nilüfer, Ajda Pekkan, Mazhar Fuat Özkan gibi dev isimlerle zar zor temsil edilebiliyorken, elini popun altına sokmaya cesaret edebilmiş ilk isim olmuştu. Önce ‘Telli Telli’ gibi çok popüler şarkıları söylemeye başlamış; sonra da ‘Bir Efsane’ adlı, pop olduğu tartışma götürmez albümüyle bütün riskleri göze alarak devam etmişti yoluna.

Bu albüm ve ardından gelen ‘Camdan Cama’ ile ‘Hey Corç’, Peker’i popüler bir yıldız haline getirdi. Devreye Aşkın Nur Yengi ve Yonca Evcimik gibi isimlerin girmesiyle de pop başını aldı gitti ve Özal iktidarının topluma dikte ettirdiği “Çok çektiniz; biraz da yiyin, için, gülün, eğlenin” zamanlarının fon müziği olmayı başardı.

Haberin Devamı


Peker de bu zamanların önde gelen ismiydi. İlk iki albümünde utangaç bir biçimde denediği yeni dil, utangaçlığın yerini esnaflık aldığında duvarları tırmanır, oralardan da atlar olmuştu.

Hey Corç bu sıçramanın elkitabıydı. Artık şarkı sözlerinin illa bir şeyler anlatmasının, hafifçe de olsa şiirsel olmasının gereği kalmamış gibiydi. Hatta “Şarkı sözünü boş verelim, tekerleme daha iyi olur” diye düşünülmeye başlanmış gibiydi. Peker, “Hey Corç, versene borç, olmaz Maykıl bende de yok” diye tekrarlayıp duruyor, tekrarladıkça peynir/ekmek gibi satıyordu.


GİDE GELE YAŞLANMADI

Hakan Peker geri dönüyor

Hakan Peker feat Feyyaz Kuruş & Tepki, Ateşini Yolla Bana, Peker Müzik / 5 üzerinden 3 yıldız 

Peker’in popülerliği yıllarca sürdü. Piyasaya (başta Tarkan, Serdar Ortaç, Mustafa Sandal gibi) başka isimlerin girmesiyle bir parça geriye düşmedi değil ama uzun bir süre, en popüler beş-on ismin arasında kendisini tutmayı başardı.

Yeni şarkısı, eski bir hit’inin elden geçirilmiş yeni bir hali. Çok sevilmiş ‘Ateşini Yolla Bana’, 90’ların müziğine yön vermiş isimlerinden Feyyaz Kuruş (ki yalnızca düzenleme değil, vokal de yapmış) ve rapçi Tepki’nin katkılarıyla, günün geçerli ritm ve seslerini bünyesine katarak değişebildiği kadar değişmiş, tazelenebildiği kadar tazelenmiş.

Peker’in 13 hit şarkısından oluşan ‘Efsane Şarkılar’ın görücüye çıkan ilk şarkısı oldu ‘Ateşini Yolla Bana’. Albüm de hazır gibiymiş ve 5-10 güne kalmaz piyasada olacakmış. Yalnızca sesi ve vokaliyle değil, (tıpkı Erol Evgin gibi) yıllara meydan okuyan genç görünümüyle de namı almış yürümüş şarkıcının pop ile işinin henüz bitmediği, TTNet’te ve YouTube’da yayımlanmış bu ilk şarkıya bakılarak rahat rahat söylenebilir.

90’larda Peker’e (bu satırların yazarı gibi) burun kıvıranlar kendilerini bu şarkılara bırakabilir gibi görünüyor. Şarkı söylemeyi ciddiye alan, dahası söyleyebilen pek kalmadı. Bu nedenle hâlâ adabına uygun şarkı söyleyenler fazladan bir heyecana sebep olabiliyor.

Haberin Devamı



TECRÜBELİLER GEÇİDİ

Hakan Peker geri dönüyor

Tecrübe, Sagopa Kajmer/ DJ Tarkan, Melankolia Müzik / 5 üzerinden 4 yıldız 

Rap dünyamızın kıdemli isimlerinden Sagopa Kajmer ile namı dünya çapında yürümüş DJ Tarkan, ‘Tecrübe’ adlı şarkıda bir araya geldi. Şarkının fiziki bir baskısı yok; iTunes üzerinden satışa sunuldu, klibi de YouTube’a yüklenmiş durumda. Beste DJ Tarkan’ın, sözler ise Sagopa Kajmer’in. Hem şarkı iyi hem de Kajmer ile Tarkan’ın yan yana gelmesinden ortaya çıkmış enerji pozitif. Rap ve dans müziği bizde az, dışarda çok eşleştirilen iki ayrı tarz ve uygun formül bulunduğunda tadına doyulmuyor. Bu şarkıda tecrübe konuşmuş. Klipteki delikanlı da biraz daha rol yapabilme tecrübesine sahip olsaydı hele hele, tadına doyulmazmış.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!