Hadi Anne SALT Galata’da!

Güncelleme Tarihi:

Hadi Anne SALT Galata’da
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 16:32

Başka bir kafa SALT, Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Eski Osmanlı Binası bugün Salt adında müthiş bir kültür sanat kurumu...Şöyle bir kafayı uzatıyorum içeri ,nasıl bir yer anlamaya çalışıyorum.Fakat kendini anlatmakta biraz cimri. Hadi Anne! diyorum kendime,bu güzeller güzeli binayı tanıyarak başlayabilirsin şifreleri çözmeye...

Haberin Devamı

Kızım Asya da bu arada benimle olmanın keyfini sürüyor,bu harukulade atmosfer Onu da keyiflendiriyor.Merdivenleri, duvarları, gençleri gösteriyor. Aklına estiği gibi mekanı deneyimliyor. 

SALT’ın binası İstanbul’da pek çok başka mimari eserini de görebileceğiniz bir ismin,  Andrey Valluery’nin,  elinde çıkma. Meşhur Pera Palas Oteli’nin mimarı da kendisidir. 

Haberin Devamı

Enterasan bir yer çünkü ne yaptığı bir çırpıda anlaşılamıyor SALT’ın; sadece bir sergi mekanı değil, girişte mükemmel bir kütüphane var ama  bir araştırma merkezi değil, en alt katta Eski Osmanlı Bankası Müzesi var ama tek başına bir müze değil, bir sergisi muhakkak var ama bir galeri de değil,o yüzden biraz kafa karıştırıcı...

Çünkü bunların hepsi...

Hadi Anne SALT Galata’da

‘Çocuk dostu’ diye bir kavram var son zamanlarda, hiç sevmediğim bir ezber!

‘Çocuklar için ne var’ diye de geliyor bazen soru...

Haberin Devamı

Mükemmel bir tarihi bina, çocuğun görebileceği süper bir kütüphane,en alt katta beraberce keyifle gezilebilecek Eski Osmanlı Bankası Müzesi, kendiniz için dolaşabileceğiniz, bu yolla da çocuğunuza bir yaşam kültürü aktarabileceğiniz, eleştirel bir sergi, sevimli bir kafesi ve ailece geçirilecek keyifli bir ortak zaman dilimi var.

Evet gösteri yok, evet oyuncak yok, evet alışveriş yok ama ben denedim; bu da süper oluyorJ

 

Hadi Anne!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!