Grup Abdal’dan ‘tehdit’ iddiasına açıklama

Güncelleme Tarihi:

Grup Abdal’dan ‘tehdit’ iddiasına açıklama
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 17:42

Grup Abdal'ın eski solisti Haluk Tolga İlhan’ın grubun menajeri Erhan Taş için sarf ettiği “Beni ölümle tehdit etti” ifadeleri üzerine grup üyelerinden açıklama geldi: “Arkadaşımızı darp ettiği halde ‘ölümle tehdit edildiğini’ iddia eden Haluk Tolga İlhan herhangi bir suç duyurusunda bulunmamıştır. Çünkü iddiası asılsızdır. Menajerimizin yaptığı tek şey ‘Abdal’ ismini kullanması durumunda dava açacağını bildirmektir. Yaptığı saldırıyı ve asılsız açıklamalarını yargıya taşıyacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Haberin Devamı

Halk müziği parçalarını kendi tarzıyla yorumlayan Grup Abdal, 2011 yılında grubun solisti Haluk Tolga İlhan ile yollarını ayırmasının ardından başlayan gerginlik sürüyor.
Grup, kendilerinden ayrılan İlhan'ın 28 Ekim'de İzmir'de grubun menajeri Erhan Taş'ı yumrukladığını ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, İlhan ise bir açıklamada bulunarak, bu iddiaları reddetmişti. İlhan açıklamasında, "Ali Ekber Kayış’ın menajerliğini üstlenen Erhan Taş’ın sistematik saldırıları bugünkü tablonun sebebidir. Taş, beni öldürmekle, yaşatmamakla tehdit etmiştir" demişti.

İlhan’ın “tehdit” açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını belirten Grup Abdal, konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Grup açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:
“Her şeyden önce menajerimiz ve arkadaşımız Erhan Taş uğradığı saldırı sonrası gözünden olabilirdi ciddi bir ameliyat geçirdi. Bizim için önemli ve öncelikli olan şey budur. Kalıcı bir hasar oluşmamasını umuyoruz. Uzun uzun yorumlar yapacak değiliz. Sadece şu birkaç noktanın kamuoyu tarafından dikkate alınması gerektiğini düşünüyoruz;
Olayın yaşandığı gün grubumuz yapılacak bir konser için Ankara'daydı. Dolayısıyla kavgaya karışmış olma ihtimalimiz yok. Menajerimiz ve arkadaşımız Erhan Taş ise sevgili İlkay Akkaya'nın da menajerliğini yürüttüğü için İzmir'de bulunuyordu ve yaşanan şey bir kavga değil menajerimizin Haluk Tolga İlhan tarafından saldırıya uğramasıdır.

Arkadaşımızı darp ettiği halde bu durumu tersine çevirmek için ölümle tehdit edildiğini iddia eden Haluk Tolga İlhan bu iddiası ile ilgili bugüne kadar herhangi bir suç duyurusunda, hukuki girişimde bulunmuş değildir. Çünkü iddiası asılsızdır.
Menajerimizin yaptığı tek şey organizatörü arayarak Abdal ismi ile bu şahsa konser yapılması durumunda grubun dava açacağını bildirmekten ibarettir. Yasal olarak Abdal'ın kullanım hakkı grubumuza aittir. Her ne kadar kendi inkar etse de Haluk Tolga İlhan'ın Grup Abdal adıyla lanse edilip dinleyicilerin yanıltıldığı onlarca organizasyon ve etkinlik afişleri elimizde mevcuttur. Son yaşanan olayda menajerimiz Erhan Taş'ı darp etmiş, arkadaşımızın gözaltı kemiğinde kırık meydana gelmiştir.
Bunun üstünü kapatmak için "Beni ölümle tehdit ettiler" şeklinde gerçekle alakası olmayan açıklamalarda bulunmuştur. Yaptığı saldırıya ve asılsız açıklamalarına karşı hakkımızı yargıya taşıyarak arayacağımızı kamuoyuna bildiririz.”

Haberin Devamı

Grup Abdal’dan ‘tehdit’ iddiasına açıklama

Haberin Devamı

Grup Abdal'ın eski solisti Haluk Tolga İlhan

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!