GeriKeyif Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı
Paylaş
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    1
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı

Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı
refid:26926227 ilişkili resim dosyası

Osmanlı ve Ortadoğu mutfakları üzerine uzmanlaşan Yunus Emre Akkor’un yeni kitabı Osmanlı Mutfağı Alfa Yayınları’ndan çıktı.

Bu kitap uygulamalı bir Osmanlı yemekleri kitabı olmasının yanı sıra bu yemeklerin öğrencilerden ev kadınlarına, aşçılardan akademik çevrelere kadar ilgili tüm kesimlere ulaştırılması ve mutfak kültürümüzün yaşatılması için yürütülen projenin kısa bir öyküsüdür aynı zamanda.

Kitap, Osmanlı mutfağının günümüzün modern mutfağına taşınması kolay ve uygulanabilir 150 lezzetli yemek tarifini içeriyor.

Osmanlı mutfağının en görkemli olduğu bir dönemde, 1717’de Lady Mary, Sultan’ın kızlarıyla yediği öğle yemeği için,“Kendimi cennette hissettim. Gördüklerim beni büyüledi” demiştir.

Tuğrul Şavkay Osmanlı Mutfağı isimli eşsiz eserinde şu saptamayı yapar:

“Osmanlı mutfağı diye bir deyim kullanıyorsak bunun anlamı, ancak başkent İstanbul’da en seçkin biçimini alan, imparatorluğunun bütün halklarının mutfak geleneklerine açık, buna karşılık Türk kültürünün ağır bastığı, aynı zamanda tarihten gelen köklü mirası da barındıran bir Ortadoğu mutfağı uygulamasından başka bir şey olamaz.”

Gelenekten Evrensele Osmanlı Mutfağı


Yorumları Göster
Yorumları Gizle