Fikret Otyam için Çankaya'da anma töreni düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Fikret Otyam için Çankayada anma töreni düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 15:47

Antalya'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ressam, gazeteci-yazar Fikret Otyam için Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde cenaze ve anma töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

Ankara’da, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki törene Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı ve Fikret Otyam Sanat ve Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kılıç, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rahşan Ecevit, eski bakanlar ve sanat dünyasından birçok isim katıldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne getirilen tabutun üzerine Mustafa Kemal Atatürk resminin yer aldığı bir bayrak serildi.

Fikret Otyam için Çankayada anma töreni düzenlendi


“GERÇEKTEN O HEPİMİZİN ÖĞRETMENİYDİ”

Programa, saygı duruşunun ardından Fikret Otyam’ın yaşam öyküsü okunarak başlandı.

Törende sanatçının yakınları ve sevenleri birer konuşma yaptı. Törende konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fikret Otyam’ın kaleminin yetmediği yerde palet ve fırçasına sarıldığını söyledi.

Fikret Otyam için Çankayada anma töreni düzenlendi


Kılıçdaroğlu, “Gördüklerini yaşadıklarını yazı diliyle anlatmak kadar resmetmeyi de denedi. Son nefesine kadar yaşam enerjisini yitirmedi. Kalemi ve fırçası elinde öldü. Tıpkı 50 yıl önce Fikret Otyam’ın resim sergisini gezen ve anı defterine kısa bir not düşen rahmetli CHP Genel Başkanı İsmet İnönü’nün de hakkını teslim ettiği gibi. İnönü, ‘Otyam’ın sergisini gezdik. Bir cilt kitap okur gibi çok şey öğrendik. Özellikle genç kuşakların Fikret Otyam’ın vatan sevgisini örnek alması umuduyla’ diyor.” ifadelerini kullandı.

Fikret Otyam için Çankayada anma töreni düzenlendi


Otyam’ı lise yıllarında tanıdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Rahmetli babam Cumhuriyet gazetesi okurdu. Onun röportajlarıyla Anadolu’yu tanıdı. Acıyı, kederi, hüznü onun fotoğraflarıyla, onun kalemiyle öğrendik. Gerçekten o hepimizin öğretmeniydi. Son kez onunla Maltepe Belediye Başkanı’nın önceliğini yaptığı bir vakıf toplantısı dolayısıyla birlikteydik. Onu kaybetmek benim açımdan da çok büyük bir acıdır.” şeklinde konuştu.

Törenin ardından sanatçının cenazesi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan İz Bırakan Aydınlar Gömütlüğü'ne defnedilmek üzere yola çıkarıldı.

Fikret Otyam için Çankayada anma töreni düzenlendi


BAKMADAN GEÇME!