Ey Don Draper, kimsin sen?

Güncelleme Tarihi:

Ey Don Draper, kimsin sen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2015 01:39

Haberin Devamı

Yüksel ki yerin bu yer değildir
O sessiz kara boşlukta dolanıp duran, 13 milyar yaşındaki galaksilerin, varlığından haberdar olmadığımız yıldızların ayrıntılı fotoğraflarını çeken Hubble teleskopu 24 Nisan 1990’da, tam 25 yıl önce gönderilmiş uzaya. İlk üç yıl gönderdiği bulanık fotoğraflar neredeyse NASA’nın da başını yiyecekmiş ki, başarılı bir operasyonla tamir edilmiş ve o günden bu yana da evrenin kapılarını zorlayıp durmakta. Bu pazar, Nat Geo Türkiye kanalı bütün günü uzaya ayırmış. Ardarda bir çok gezegen belgeseli ve daha önce yayınlanmamış olan üç yeni belgesel ‘Evrenin Ötesinde: Çoklu Evren’, ‘Hubble’ın Uzay Yolculuğu’ ile ‘İnsanlık: Uzaydan Bakış’ yayınlanacak. Hubble şenlikleri bu kadarla kalmayacak, astrofizikçi Neil deGrasse Tyson’ın sunduğu Emmy ödüllü belgesel serisi ‘Cosmos: Bir Uzay Macerası’ da bu haftadan itibaren her çarşamba aynı kanalda. Ünlü konuklarla tartışılan popüler bilim kurgu, uzay yolculuğu, uzayda hayat, büyük patlama gibi konular programı eğlenceli bir gece şovuna dönüştürmüş.

Haberin Devamı

Ey Don Draper, kimsin sen

Hubble teleskobu tam 25 yıl önce uzaya gönderilmişti. Bu hafta onun şerefine 3 belgesel var.

Bugün bayram...
23 Nisan’da film kanalları çocukların seveceği filmlerle dolup taşıyor; her zevke uygun bir kaç film olacaktır kesin ama tek bir şey izlenebilecekse o da ‘Frozen’ olsun diyebiliriz. Dokunduğunu buza çeviren Elsa’yla, ona yardım etmeye uğraşan kardeşi Anna’nın hikayesi MovieMax Family kanalında 15:20’de.

Ey Don Draper, kimsin sen

Dizilerin derin analizi
Program: Banu Sağnak’la 3.2.1. Hayat, Adres: sokaktv.com.tr, Konuklar: Uzman Klinik Psikolog Deniz Bolsoy Erdem ve Avukat Ersin Tahir Yılmaz. Konu: Paramparça’nın psikolojik ve hukuki analizi. Herkes, her yerde dizilerle ilgili konuşurken, uzmanların dizi karakterleri üzerinden verdikleri bilgiler, paylaşmaya değer. Deniz Bolsoy Erdem, Dilara karakterini derinlemesine masaya yatırıyor. Avukat Ersin Tahin Yılmaz’ınsa dizinin teması olan ‘hastanede karışan bebekler’ konusuyla ilgili söyleyecekleri var. İnternetten ulaşılan programın her bölümünde başka diziler ele alınacak.

Haberin Devamı

Durum beyanı:
Yabancı dizi ortamlarının ‘üç büyükler’i aynı anda yayında. ‘Taht Oyunları’nı zaten biliyorsunuz. Diğer ikisine bir göz atalım...

Ey Don Draper, kimsin sen

Vikings:
Üçüncü sezondayız, dördüncü sezon onayı da aldı.
Sezonun ilk bölümünü 2.80 milyon kişi izledi.
En çok korsanı indirilen diziler arasında sekizinci sırada.
Sezonun bitmesine çok az kaldı, Vikingler Paris kapılarına dayanmış durumda.
(CNBC-e, pazar, 22:00)

Mad Men:
Yedinci ve final sezonundayız.
Son yedi bölümün ilkini 2.27 milyon kişi izledi.
En çok korsanı indirilen dizilerin ilk 10’u arasında yok.
70’lerde başlayan bu son yedi bölümde, dizinin en önemli sorusu da cevaplanacak diye umuyoruz: Ey Don Draper, kimsin sen?
(CNBC-e, pazartesi 23:00)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!