Eski teknik modern tahribat

Güncelleme Tarihi:

Eski teknik modern tahribat
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2014 15:23

Akdeniz Üniversitesi Fotoğraf Bölümü'nde öğretim elemanı Uğur Günay Yavuz, Tophane-i Amire Sarnıç Galeri'de açtığı 'Tahribat' başlıklı fotoğraf sergisinde, günümüzde insanın doğaya karşı işlediği suçları, 1800'lü yılların ortalarında kullanılan özel bir teknikle bastığı fotoğraflarla çarpıcı bir şekilde görünür kılıyor.

Haberin Devamı

Uğur Günay Yavuz’un MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeri’de bu akşam açılacak ‘Tahribat’ başlıklı fotoğraf sergisi, günmüzde insanın tüm bencilliğiyle doğaya karşı işlediği suçları çarpıcı bir teknikle ortaya koyuyor.
‘Tahribat’ sergisindeki fotoğraflar, tuzlu baskı tekniği kullanılarak ahşap plakalar üzerine basıldı. Tekniğin temeli, baskı yapılacak ahşap yüzeye tuzlu su sürülmesi ve ardından gümüş nitrat sayesinde ışığa duyarlı hale getirilmesine dayanıyor. Tuzlu baskı, 1800’lü yılların ortalarında yoğun olarak kullanılmış bir teknik.

Eski teknik modern tahribat


Sergide 3’üncü köprü ve yeni çevre yolu inşaatında yok edilen Kuzey Ormanları fotoğrafları ‘Ağaç’ serisinde yer almakta. HES, taş madeni, çarpık kentleşme sonucu oluşan kuraklık fotoğrafları ise ‘Su’ serisini oluşturuyor. Her iki seri de tamamen insanoğlunun bencilliğiyle yarattığı tahribatı ortaya koyuyor.

Haberin Devamı


Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü’nde öğretim elemanı olan Uğur Günay Yavuz, son dönem çalışmalarında alternatif baskı teknikleri üzerine yoğunlaşıyor.
Uğur Günay Yavuz’un ‘Tahribat’ fotoğraf sergisi, 16 Kasım’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi Sarnıç Galeri’de görülebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!