Eski Metallica’yı özleyenlere umut veriyor

Güncelleme Tarihi:

Eski Metallica’yı özleyenlere umut veriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2016 12:01

Heavy metal camiası epeydir “Metallica bitti mi” sorusunu tartışıyor. Gruptan beklenti büyük. Kasımda çıkacak yeni stüdyo albümüyle aynı adı taşıyan parçaya geçenlerde kavuştuk. Bu şarkıyı albümün kalanını dinledikten sonra değerlendirmek doğru olur.

Haberin Devamı

Metallica’nın güçlü bir modern klasikle dönüşünü uzun süredir hayal ediyorum. Bu arada heavy metal camiasında ‘Metallica bitti mi’ türünde tartışmalar yapılıyor. Rehabilitasyon atlatmalar, aile babalıkları, ilerleyen yaşlar derken kendilerinden bir heyecan fırtınası beklemek ne kadar makul onu da bilmiyorum. Öte yandan hâlâ ‘çok büyük’ olan bir Metallica’mız var. Dolayısıyla beklenti çok yüksek; ne yapsalar eski parçalarıyla kıyaslanıyor. Hele bir kesim var ki Lou Reed’le yaptıkları ‘Lulu’ gibi işlere karşı çok mesafeli. ‘Death Magnetic’ albümü bir ferahlık yarattı demek çok güç ama zaten onun üzerinden de sekiz yıl geçti.

 

Eski Metallica’yı özleyenlere umut veriyor

 

Haberin Devamı

Hardwired... To Self-Destruct, Metallica, Blackened Recordings/ 5 üzerinden 3,5 yıldız 


Tablo böyleyken kasımda çıkacak yeni stüdyo albümüyle aynı adı taşıyan çıkış parçasına geçenlerde kavuştuk. ‘Hardwired... To Self-Destruct’; kısa ve vurucu bir parça. Sert haliyle eski Metallica’yı özleyenlere umut verdiği de aşikâr. Öte yandan beklenen albüm 12 şarkılık olmasına karşın 80 dakika ve iki CD’den oluşacak. Yani bütün parçalar bu kadar kısa olmayacak belli ki. Bekleyip göreceğiz. Eğer dönüşleri muhteşem oldu dedirtecek bir albüm gelirse bu şarkının puanı o gün itibarıyla beş yıldız olsun. Çünkü tek başına değerlendirmek, Metallica konjonktürü açısından bakınca beyhude çaba.

 

 

ENERJİSİ YÜKSEK BİR CAZ ALBÜMÜ

Eski Metallica’yı özleyenlere umut veriyor


Funkbook, Önder Focan&Şallıel Bros., A.K. Müzik/ 5 üzerinden 4 yıldız 

Önder Focan’ı; 94’te ‘Jazz Guitar’ kasetinden beri dinlemekteyim. İlk günden itibaren sadece caza odaklanan Focan, birçok ortak projenin beyni olmakla kalmadı, yerli-yabancı sayısız caz ustasıyla uluslararası sahnede de yer aldı. Tevazu sahibi bir müzik insanı olan Önder Focan’ın Türk caz hayatına belki en önemli katkısı, eşi Zuhal Hanım’la 2002’de hayata geçirdikleri ‘Nardis’ adlı mekân. İstanbul Galata’daki bu caz kulübü, geçen
14 yılda Türk caz hayatının yaşam destek ünitesi oldu desek yanlış olmaz. Anıl ve Batu Şallıel gibi müzisyen aile fertlerinin varlığını da görünce ‘Funkbook’a dikkat kesildik. Enerjisi yüksek bu caz albümünde funk ve rock ruhunu da gördük. ‘İlk Yudum’ ve ‘Akşam’ başta olmak üzere, tamamı tavsiyedir.

Haberin Devamı

BAKMADAN GEÇME!