Elvis Presley hakkında bilinmeyen 5 gerçek

Güncelleme Tarihi:

Elvis Presley hakkında bilinmeyen 5 gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2017 14:23

Elvis’in dünya insanlarının üzerindeki etkisini açıklamak zor olmasa gerek. Örneğin Polonya’nın bir köyünde posterleri ile donatılmış bir anı evi var, Japonya’da sadece onun şarkılarını çalan karaoke barlar var, ülkemizde kasaba kumpanyalarında onu taklit ederek geçinen komedyenler var, favorilerini hafifçe uzatmaya başlayan delikanlılara ‘Vay Elvis’ diye takılan anne yarısı teyzeler var, ölüm haberi duyulduğunda bunalıma girip kendi canını almış 100’den fazla hayranı var, Las Vegas’ın girişinde halen devasa ‘Elvis is the King’ yazısını görebilirsiniz. Bu sürreal seviyedeki şöhretine ulaşmadan önce Elvis’in hayatındaki basit gerçeklere bir bakalım ve ‘Bizim gibi normal bir insanmış!’ diyerek kendimizi avutalım.

Haberin Devamı

1- HAPİSHANE TESADÜFÜ

Elvis’i üne kavuşturan büyük hit Jailhouse Rock şarkısının piyasaya çıkmasından 20 yıl önce 1938 yılında, Elvis'in çiftçi babası Vernon, 8 ay gibi bir süre hapishanede yatmış. Nedeni de diğer süt üreticileriyle 4 dolarlık bir çek yüzünden yaşadığı anlaşmazlık. Bu olayın şarkıda ya da kariyerinde bir etkisi olmuş mu bilinmez ama efsane isimlerin hayatlarında olan bu tarz garip tesadüfleri düşününce insan hafızasını bir daha zorluyor.

Elvis Presley hakkında bilinmeyen 5 gerçek

2- ELVİS’İN İKİZİ VARMIŞ

Elvis, 8 Ocak 1935'te doğduğunda annesi Gladys Presley iki oğul sevinci yaşamıştır. Ancak kardeşi Jessie Garon, Elvis’in hiçbir başarısına tanık olamadı maalesef. Çünkü doğumdan kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Elvis Presley hakkında bilinmeyen 5 gerçek

3- İLK PERFORMANSI BEĞENİLMEDİ

Bu performans düşündüğünüz gibi bir konser salonunda değil, 8. Sınıfta müzik hocasına notunu yükseltmek için sınıfta yapıldı. Sonuçta öğretmeni Morman performanstan etkilenmedi ve notu C olarak kaldı.

4- B.B. KING İLE AYNI TERZİYE GİTTİLER

Yine garip tesadüf diyebileceğimiz bir olayla daha karşı karşıyayız. 17 yaşında etrafındaki yaşıtlarından farklı olmak ve iyi görünmek isteyen Elvis’in yolu Lansky Brothers isimli terzi dükkanına düştü. İlk takım elbisesini burada diktiren Elvis’in bilmediği şey ise hayranı olduğu B.B. King ve Rufus Thomas gibi dönemin siyahi müzisyenlerinin de aynı yerden giyindiğiydi.

Elvis Presley hakkında bilinmeyen 5 gerçek

5- MAVİ SUET AYAKKABILAR

Tesadüf olayını bir tık daha artırıyoruz. Yakın bir arkadaşının anlattığına göre lise mezuniyet balosunda dans etmeyi hiç beceremediğinden masadan kalkmamış ve eğlenceye dahil olamayarak evine dönmüş. Buradaki gariplik dans edememesi değil. Masada kös kös otururken ayağında bir çift mavi süet ayakkabı olması. Al sana bir hit daha!

BAKMADAN GEÇME!