Deliormanlı filmindeki yumrukların hepsi gerçek!

Güncelleme Tarihi:

Deliormanlı filmindeki yumrukların hepsi gerçek
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 09:20

Türk sinema dünyasının geniş ivme kazandığı şu günlerde Sarp Levendoğlu, Birce Akalay ve Gürkan Uygun'un başrollerinde yen bir film daha izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. 1 Nisan 2016 tarihinde gösterime girecek olan Deliormanlı isimli filmin galası geçtiğimiz gece yapıldı. Galada filmin yönetmeni ilginç açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

Haberin Devamı

Yönetmen Murat Şeker, ‘Yerli Rocky’ benzetmesi yapılan filmi ‘Deliormanlı’yla ilgili, “O filmdeki yumrukların hepsi gerçek değil ama bizdekiler gerçek” yorumunu yaptı.

Sarp Levendoğlu, Birce Akalay ve Gürkan Uygun'un başrollerini paylaştığı 'Deliormanlı' filminin galası, önceki akşam Kanyon'da yapıldı.

Galaya Nevra-Murat Serezli, Zafer Algöz, Bülent Serttaş ve Eda Özerkan da katıldı. Yönetmen Murat Şeker, bir boksörün hayatının anlatıldığı filmine 13 yaş sınırı uygulanmasıyla ilgili "Boks maçları televizyonlarda yayınlanıyor.

Filme sınır koymak enteresan" dedi. Şeker, film için 'Yerli Rocky' benzetmesi yapılmasına da şu yorumu yaptı: "O filmdeki yumrukların hepsi gerçek değil ama bizimkiler gerçek."

Filmde boksörü oynayan Sarp Levendoğlu, "Yumruklardan korktunuz mu? sorusuna "Demirden korksaydık trene binmezdik. Ayrıca ben yumrukları hatırlamıyorum bile, acımadı hiç" diye yanıt verdi.

Haberin Devamı

Filmde Levendoğlu'yla sahneleri olan eski ağır sıklet boks şampiyonu Danny Williams da şunları söyledi: "Sarp'a oyuncu olduğu için yumruk atmazdım ama gerçekten yumruk atmak zorunda kaldım."

'Deliormanlı'da bir kameramanı canlandıran Hakan Bilgin, "Gazetecilerin çalışma şartlarını gördünüz. Sarp Bey daha önce 'Magazincilere saygı duymuyorum' demişti. Siz ne diyeceksiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Biz o işi kendi aramızda hallettik."

Deliormanlı filmindeki yumrukların hepsi gerçek

Sarp Levendoğlu kimdir?

1982 tarihinde Başkent’te hayata gözlerini açan bir oyuncudur. Ortaokul’u bitirene kadar Ankara’da kaldı ve ardından da Lise öğrenimini İstanbul’da sürdürdü. İstanbul’da Karaköy’de bulunan Saint Benoit Lisesine gitti. Lise’den mezun olduktan sonra ilk baş Bilgi Üniversitesi Görsel iletişim bölümümü kazandı ama daha sonra bıraktı ve Kültür Üniversitesi Oyunculuk bölümüne başlayıp bitirdi.

Oyuncu olarak ekranlarda bulunması cok küçük yaşlardayken olmuştur.6 Yaşındayken Trt ekranlarında dizide oynamıştır. Yıllar sonra ise Mustafa Altıoklar’ın yönetmiş olduğu O Şimdi Asker adındaki filmde oynadı.Bunun ardından Lise Defteri isimli dizide başrol oyunculuk yaptı.Lise Defteri dizisinden sonra Emret Komutanım dizişinle çıkışını sürdürdü. Emret Komutanım adındaki dizide toplam Seksen bölüm oynamıştır.

Haberin Devamı

Ünlü oyuncu Dizi oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik kabiliyeti ve bilgisi becerisi de vardır. Bu nedenle Gece Gündüz adındaki dizide yönetmen olarak bulunmuştur.

Dizi ve filmleri:

2002 – O Şimdi Asker

2003 – Lise Defteri(Mehmet)

2004 – Çınaraltı(İbrahim)

2005 – Emret Komutanım (Üsteğmen Levent)

2007 – Zeliha’nın Gözleri(Rehan)

2009 – Altın Kızlar

2010 – Kirli Beyaz(Yekta)

2011 – Mor Menekşeler

2013 – Böyle Bitmesin (Serkan)

2014 – Küçük Ağa (Ali)

2015 – Ne Münasebet(Demir)

Deliormanlı filmindeki yumrukların hepsi gerçek

Birce Akalay kimdir?

Birce Akalay İstanbul Üniversitesi Dramaturji bölümünde okurken tiyatroya olan hevesi nedeni ile okulunu yarı zamanda bırakmış, Haliç Üniversitesi Konservatuvar bölümüne girerek eğitimini burada tamamlamıştır. 2004 yılında Türkiye Güzellik yarışmasına dahil olarak üçüncü olmuş, Avrupa da ülkemizi de başarı ile temsil ederek yarı finale kadar çıkmaya hak kazanmıştır.

Haberin Devamı

2004 yılından sonra çeşitli programlar da sunuculuk yapan Birce Akalay, ilk dizi deneyimini ise Senin Uğruna adlı dizi de gerçekleştirmiştir. Daha sonrasında “Asi, Yer Gök Aşk, Ben Onu Çok Sevdim” gibi başarılı projeler de yer alan Birce Akalay, şuan ise Kanal D’nin sevilen dizisi Küçük Ağa da rol almaktadır. Dizi de kocasını canlandıran Sarp Levendoğlu ile de dizi de tanışarak mutlu bir evliliğe imza atmıştır.

Deliormanlı filmindeki yumrukların hepsi gerçek

Gürkan Uygun kimdir?

Lise yıllarında tiyatro ile tanıştı. 1990 yılında amatör tiyatroya başladı. Ardından Dormen Tiyatrosu'unda eğitim aldı. 1996 yılında televizyon dizilerinde rol almaya başladı. Tatlı Kaçıklar, Böyle Mi Olacaktı, Yedi Numara, Deli Yürek, Şapkadan Babam Çıktı adlı dizilerde rol aldı.

Haberin Devamı

Kendisi en çok Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati rolüyle tanınır. Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizide yaklaşık 10 yıl boyunca Memati karakterini canlandırdı. Daha sonra birkaç bölüm için Muhteşem Yüzyıl dizisinde Mimar Sinan karakterini canlandırmıştır. Şu an ise Kaçak dizisinde Serhat Hakeri karakterini canlandırmaktadır.

Rol aldığı oyunlar

Testosteron (oyun) : Andrzej Saramonowicz - Oyun Atölyesi - 2013

Atina'lı Timon : William Shakespeare - Oyun Atölyesi - 2006

Filmografi

Tamammıyız? : Çağan Irmak - 2013(İhsanın Babası)

Çanakkale: Yolun Sonu : Serdar Akar - 2013(Onbaşı Muhsin, keskin nişancı)

Hititya Mangala Çarkı - 2013, 2014

Kurtlar Vadisi Filistin : Zübeyir Şaşmaz - 2011(Memati Baş)

Haberin Devamı

Kurtlar Vadisi Irak : Serdar Akar - 2006(Memati Baş)

Rol aldığı dizi filmler

Deli Yürek - 2002(komiser)

Çiçek Taksi - 2002

Şapkadan Babam Çıktı - 2003

Kurtlar Vadisi - 2003-2005(Memati Baş)

Kurtlar Vadisi Terör - 2007(Memati Baş)

Kurtlar Vadisi Pusu - 2007-2012(Memati Baş)

Halil Ibrahim sofrası- 2010 (kendisi Gürkan Uygun)(konuk oyuncu)

Muhteşem Yüzyıl - 2013 (Mimar Sinan)[2]

Kaçak - 2013(Serhat Hakeri)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!