‘Cover nedir, nasıl yapılır’ sorusuna güzel bir yanıt: Nouvelle Vague

Güncelleme Tarihi:

‘Cover nedir, nasıl yapılır’ sorusuna güzel bir yanıt: Nouvelle Vague
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 10:31

Cover’ın sadece başkasının meşhur şarkısını söylemek olmadığının altını çizen grubun yeni maksi teklisi hayranlarını mutlu edecek.

Haberin Devamı

'Nouvelle vague’ Fransızcada; ‘bossa nova’ Portekizcede; ‘new wave’se İngilizcede ‘yeni dalga’ anlamına geliyor. Nouvelle Vague, bu anlamda fazlasıyla yeni dalga... Hem bossa nova düzenlemelerle yeniden yarattıkları new wave ve post punk dönem cover parçalarıyla hem 60’lı yılların Fransız sinemasına yaptıkları göndermeyle... Yani kendilerine; Marc Collin ve Olivier Libaux’dan oluşan, birçok solistle çalışan bir Fransız cover grubu demek haksızlık olur. Parça seçimleri, duruş, tavır ve sound’ları ‘Cover nedir, nasıl yapılır’ sorusuna güzel bir yanıt. Öte yandan cover’ın sadece başkasının meşhur şarkısını söylemek olmadığının da altını çiziyor Nouvelle Vague. Yeni nesillere Joy Division, Blondie, Depeche Mode, The Clash gibi grupların aktarılmasında üstlendiği rol azımsanamaz. Türkiye’de de çok seviliyorlar.

 

Haberin Devamı

İYİ BİR ARA ÇÖZÜM...

‘Cover nedir, nasıl yapılır’ sorusuna güzel bir yanıt: Nouvelle Vague

Athol Brose, Nouvelle Vague, Kwaidan Records/ 5 üzerinden 3 yıldız


Henüz çıkan 16 dakikalık maksi teklileri ‘Athol Brose’, dört parçadan oluşuyor. Genel his; akustik, sound; bossa nova. Açılış aynı adlı enfes ‘Cocteau Twins’ cover’ı, mikrofonda Liset Alea var. Arkasından gelen ve Fransa’da hem solist hem aktris olarak yükselişte olan Elodie Frege’nin seslendirdiği ‘La Pluie et Le Beau Temps’la havaya soktuktan sonra ‘Love Will Tear Us Apart’a Dream Koala’nın yaptığı, benim çok içine giremediğim remix’le devam ediyor. Finalde yine Liset Alea’lı ‘Ever Fallen In Love-Unlocked Destination’la çizgisine dönüyor. Grubun hayranlarını mutlu edecek bir ara çözüm ‘Athol Brose’, gerisi gelecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!