Çocuklar yaz tatilini verimli geçirsin

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar yaz tatilini verimli geçirsin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2015 13:58

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte yaklaşık 17.5 milyon öğrenci, yoğun geçen bir eğitim öğretim yılının yorgunluğunu atacak. 3 ay boyunca bir yandan dinlenirken diğer yandan kendilerini geliştirme fırsatı da bulabilecek. Çocukların yaz tatilini daha verimli değerlendirmeleri için bir, kaç alternatif derledik.

Haberin Devamı

Folkart Gallery

Folkart Gallery'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında ana sınıfı ve 4.sınıf arasındaki öğrencilere yönelik olarak düzenlediği ücretsiz resim kursu başladı. Velilerden gelen yoğun talep üzerine kursun 80 kişilik kontenjanı 96'ya çıkartıldı. Minik ressamlar ilk haftalarında gözlem yapmayı, doğadaki ağaçları tanımayı, ağaçların yapılarını, malzemeleri ve resim kağıtlarını verimli kullanmayı öğrendiler.

Ayrıca Çeşme’de oluşturulacak olan Folkart Korusu’nda bin fidan yer alacak. Koruya dikilecek her ağaca resim kursuna katılan çocukların isimleri verilecek.

15 Haziran da başlayan kurs 20 Ağustosa kadar sürecek. Tüm araç ve gereçlerin Folkart tarafından karşılandığı kursun şimdilik kontenjanları dolu.

Çocuklar yaz tatilini verimli geçirsin

Haberin Devamı

İstanbul Modern

6 Temmuz – 28 Ağustos

İstanbul Modern Sanat Müzesi, çocuklara sanatla dolu bir yaz programı sunuyor. 7-12 yaş aralığındaki çocuklar bu program kapsamında, sabah saatlerinde müze uzmanlarıyla birlikte sanatı yorumlamaya yönelik atölye çalışmalarına ya da öğleden sonra sanatçıların yönetiminde gerçekleşen, sanat projeleri üretmeye odaklanan sanatçı atölyelerine katılabilecekler.

Sanatçı Atölyeleri İstanbul Modern’in çocuklara yönelik sunduğu yaz programları kapsamında ilk defa gerçekleştiriliyor. Belirli tarihlerde çağdaş sanatçılarla buluşan çocuklar, hayal gücünün sınırlarını zorlayan bu atölyelerde sanatçılarla birlikte sanat projeleri üretip yaratıcılıklarını geliştirebilecekler.

Çocuklar yaz tatilini verimli geçirsin

Çocuklar için hazırlanmış program şöyle;

Şekillerin Peşinde
Resim mi, Heykel mi, Yoksa Bir Yerleştirme mi?
Masallar, Oyunlar ve Resimler
Sanat Kaşifleri
Mehmet Güleryüz’ün Çekmecesi

Bilgi için egitim@istanbulmodern.org 0212 334 73 52 / 0212 334 73 93

Sakıp Sabancı Müzesi

Haberin Devamı

Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), 29 Haziran’dan itibaren çocuklara kapılarını açıyor. Üç ay boyunca resimden müziğe, doğadan edebiyata farklı alanlarda düzenlenecek olan Sabancı Müzesi Yaz Okulu eğitimlerine katılacak çocuklar, hem yaratıcılığını geliştirme hem de farkındalıklarını artırma fırsatı yakalayacak. Yaz boyunca sanatsever çocukların buluşma noktası haline gelecek müzede gerçekleşecek eğitimler, görsel ve işitsel anlamda çocukların gelişimine katkıda bulunacak.

Çocuklar yaz tatilini verimli geçirsin

Yapılacak Eğitim ve Tarihleri;

Resim Okulu (29 Haziran-3 Temmuz/03-07 Ağustos),
Müzede Kamp (6-10 Temmuz/24-28 Ağustos),
Botanik Sanatı (20-24 Temmuz),
Masal Sanatı (27-31 Temmuz),
Müzede Çocuklar ile Müzik (10-14 Ağustos),
Fotoğraf Atölyesi, Işık Oyunları (17-21 Ağustos)

Haberin Devamı

Eğitici ve eğlenceli eğitimler, 2003 ile 2009 yılları arasında doğan tüm çocukların katılımına açık olacak.Kayıt yaptırmak ve bilgi almak isteyenler, www.sakipsabancimuzesi.org adresini ziyaret edebilir ya da (0216) 550 97 62 no’lu telefonu arayabilir.

Pera Müzesi
Pera Eğitim, Temmuz ayında “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar” ve “Cecil Beaton: Portreler” sergileri kapsamında, çocukları renki ve yarıtıcı atöyle çalışmaları ile buluşturacak. 1-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen atölyelerde bu iki önemli sanatçının dünyasını eğlenerek keşfedecekler.
Detaylı bilgi için: 0212 334 99 00 (4) / egitim@peramuzesi.org.tr

4-6 Yaş grubu Grayson Perry

Renkli Sesler, Hareketli Renkler
Çanak Çömlek
Kağıttan Halı

Haberin Devamı


Cecil Beaton
Foto-Moda
Kim Ki o?
Renkli Desenli

7-14 yaş grubu Grayson Perry

Hikayem Seramikte
Günlerin Bir Hartası: Linol Baskı
Rengaren Minyatür Vazo
Cecil Beaton
Canlanan Portreler
Soyut: Alternatif Fotoğraf Teknikleri
Giysini Yarat
Moda Kolaj
Cyanotype: Mavi Baskılı Portreler

Detaylı bilgi için: 0212 334 99 00 (4) / egitim@peramuzesi.org.tr

BAKMADAN GEÇME!