'Bulantı' filmi için eleştirmenler ne diyor

Güncelleme Tarihi:

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2015 08:04

Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini, aynı zamanda başrolü de üstlendiği “Bulantı” filminin basın gösterimi, önceki gün Beyoğlu Sineması’nda yapıldı.

Haberin Devamı

Şebnem Hassanisoughi, Öykü Karayel, Çağlar Çorumlu, Cemre Ebuzziya, Ercan Kesal ve Nurhayat Demirkubuz’un rol aldığı film, 2 Ekim’de vizyona girecek.



Zeki Demirkubuz, Hürriyet’ten Çınar Oskay'a verdiği röportajda, yönettiği 'Bulantı' filminde sevişme sahnelerini oynayacak aktör bulamadığını bu yüzden kendisinin oynadığını belirtmişti.

Haberin Devamı

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor

Atilla Dorsay: Zor bir film
En zor ve içine girilmesi en karmaşık filmi. Kendisini oynaması tıpkı Nuri Bilge’nin “İklimler” filmi gibi yaramamış. Ama bir mucize gerçekleşiyor ve filmin son dakikaları saf, arı sinemaya dönüşüyor. Kahramanların sonundaki insancıllaşmaları sürpriz gibi filmi kurtarıyor. Seyirci için zor bir film. O kadar görkemli ki, seyircinin finalin hatrı için beklemesi gerekiyor. Tüketimin arttığı bir dönemde bu zor film görülmeli.

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor

Haberin Devamı

Uğur Vardan: Bir yolculuk
Malum, sinema aynı zamanda kişisel bir yolculuktur. Zeki Demirkubuz “Bulantı”yla filmografisinin en kişisel yolculuklarından birine çıkıyor. Bu yolculuğa herkesin katılması da normal.

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor

Murat Erşahin: Öfkeli, kişilikli
Bildik Demirkubuz ‘gücünde’ olmasa da, yine meseleli, öfkeli, kişilikli bir anlatı. İnsan karanlığına sokulan öykü, tavizsiz ve sert. Ana karakter çok tanıdık. (sinemamuzik.com)

Alper Turgut: Laf çakılmaz
Üzerinde düşünülecek bir film. Sonuçta bizim sinemamız 100 yılı devirdi ve kötü cin, korku, romantik filmleri dışında, film az. Belirli yönetmenler dışında sinema yapan yönetmen yok. Sinema yapan bir yönetmene çok fazla laf çakılmaz. Fena bir film değil ama beklentimi karşıladı mı bilmiyorum. Herkesin anlayacağı türden değil.

Haberin Devamı

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor

Serdar Akbıyık: Oynayamamış
bulantı, çok yavaş dram ve dramdan sonra çöküşü anlatımıyla beni şaşırttı. Kendisinin canlandırması kötüydü. Bu karakteri çok daha iyi bir oyuncunun oynaması gerekirdi.

Murat Özer: Şaşırtmıyor
Hikâye içinde tekrarların hakimiyet kurduğu, herhangi bir yerinde ‘şaşırtmayan’ bir zeki demirkubuz filmi “Bulantı”. Burjuva ahlâkına dair eleştirel tavrı da eriyip gidiyor, yığınla ‘ben’ dolu resim içinde. Bir miktar “Bekleme Odası 2” havası taşıdığı da söylenebilir.

Bulantı filmi için eleştirmenler ne diyor


Filmin konusu şöyle; Sevgilisiyle birlikte olduğu gece karısı ve küçük kızını trafik kazasında kaybeden Ahmet, “akıl-fikir işleri” yapan mühim bir şahsiyettir.

Haberin Devamı

Kimseyi umursamayan, hiçbir şeyin önünde eğilmeyen biri olarak bu trajik olaydan pek etkilenmeden yaşamına devam eder ama bir süre sonra, görünürde bir sebep olmaksızın kendinde ve yaşamında bazı değişimler olmaya başlar.

Küçük terslikler, tuhaf aksilikler art arda gelmekte, çok sevdiği kadınlarla arası bozulmakta, hayat karşısında zorlanmakta ve kendisinden beklenmeyecek zafiyetler göstermektedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!