Bomontiada kış panayırı

Güncelleme Tarihi:

Bomontiada kış panayırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2016 11:06

Bomontiada içinde bulunduğu semtin üretim kültürünü, yaratıcılığı odağına alan bir program daha gerçekleştiriyor. Kış konseptli PANAYIR’da, 16 - 30 Aralık tarihleri arasında atölyeler, konuşmalar, konserler ile üretim kültürü ve semtin mirası Bomontiada’ya taşınıyor.

Haberin Devamı

Panayır’da, tüketimi değil, üretimi destekleyen atölyeler ve konuşmaların yanı sıra, gün boyunca avluda devam eden müzikler, pop-up konserler, mahallede zanaat kültürünü devam ettiren ve bomontiada sakinlerinin kendi konseptleri ile yarattıkları standlar yer alıyor.

Panayır katılımcılarına çevreye ve insana duyarlı, yeni bakış açılarına kapı aralayan, aynı zamanda da eğlenceli ve keyifli zaman geçirmelerine olanak sağlayan bir program sunuyor.

Bomontiada sakinlerinden Alt Sanat Mekânı, Panayır boyunca, Paper StreetCO: ile Kartpostal, Ayliz Abbas önderliğinde Zendala, The Terzihane’nin Bi Değişik Yastık Atölyesi, Kanute Macrame ile Makrome atölyelerine ev sahipliği yapıyor.

Atölye Makerlab’de ise Nermin Köse önderliğinde Denim, Tuğçe Akbulut Çelik ile Magic Paper Aksesuvar Yapımı, Aslı Smith ile Shibori, Esin Durmaz ve Batuhan Esirger önderliğinde 3D Printing, Bihter Çelik ve Ece Özalp ile Yama, Meltem Şahin ile Işıklı Kartpostal ve Animasyon workshopları yapılıyor.

Haberin Devamı

Bomontiada kış panayırı

Burak Ünaldı ile “Mutluluk Bulaşıcıdır”, Erdem Dilbaz ile “Tarih Tekerlekten İbarettir”, Ahmet Alpat, Bager Akbay ve Engin Ayaz ile Türkiye ve Maker Hareketi: Girift Bir İlişki ve Aylin Durmaz & Ustalar önderliğinde “Mercek: Ustalar ile zanaatkarlık ve üretim” isimli konuşmalar yine Alt Sanat Mekânı ve Atölye Etkinlik Alanı’nda gerçekleşecek.

Bomontiada avlusunda pop-up konserlerin yanı sıra Swing Mama, Uninvited Jazz Band, JazzMatiz ve daha pek çok isim Bomonti sakinleriyle buluşuyor.  Panayır boyunca avluda Radyo Babylon yayını devam ediyor.

Bomontiada kış panayırı

Panayır’da hafta 13.00 – 16.00 saatleri arasında bir kez daha Bi Değişik Yastık Atölyesi ile başlayacak. Katılımcıların el dikişiyle aksesuar üretebilecekleri atölye, Alt Sanat Mekânı’nda gerçekleşecek. Son yıllarda üretim odaklı toplulukların oluşması ve güçlenmesine aracı olan Amerika kökenli “maker hareketi”ni konu alan “Türkiye ve Maker Hareketi: Girift bir İlişki” paneli 27 Aralık Salı günü 19.30’da Atölye’de gerçekleşecek. Çarşamba (28 Aralık) günü ise 19.00 – 21.00 saatleri arasında görsel basarak bir kıyafet yapmanın aşamalarının görülebileceği Yama Atölyesi Atölye’de olacak. Aynı saatlerde avluda ise Swing Mama konseri gerçekleşecek. bomontiada’da Şişli’nin son zanaatkarlarının hikayelerinin konuşulacağı “Mercek: Ustalar İle Zanaatkarlık Ve Üretim Kültürü” söyleşisi 29 Aralık Perşembe günü saat 19.30’da Atölye’de gerçekleşecek. Yaratıcı kültür kampüsü bomontiada’da düzenlenen Panayır, 30 Aralık Cuma günü 18.00 – 21.00 saatleri arasında Alt Sanat Mekânı’nda yapılacak Zendala Atölyesi ve avluda saat 19.00’daki Luxus konseri ile son bulacak.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!