Bob Dylan, Travis ve Pixies Black Box İstanbul'da çalıyor

Güncelleme Tarihi:

Bob Dylan, Travis ve Pixies  Black Box İstanbulda çalıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2014 00:00

Dünyaca ünlü topluluk yarın akşam Black Box İstanbul'da sahne alıyor. Mekanda 20 Haziran Cuma akşamı Bob Dylan ve 24 Haziran Salı günü de Pixies çalacak.

Haberin Devamı

Maslak Büyükdere Caddesi'ne giderken Ayazağa Yolu üzerinde bulunan UNIQ İstanbul adında büyük bir kompleksin içinde yer alan Black Box İstanbul'un kapasitesi 5-6 bin kişiye kadar varıyor. Yaz boyunca kapalı olacak mekanın iddiası Avrupa’nın en iyi akustiğe sahip konser salonlarından biri olmak.

MEKANA KİMLER GELİYOR

DAHA ÖNCE BEĞENDİK, YİNE BEĞENELİM
T
RAVIS / 19 HAZİRAN PERŞEMBE

1990 yılında İskoçya’nın Glasgow kentinde kurulan Travis, şu ana kadar iki kere En İyi Grup kategorisinde kazandığı Brit Ödülleri ile İngiltere tarihinin en başarılı müzik gruplarından biri olarak görülüyor. Kariyerinde Glastonbury, Roskilde, Benicassim, Rock am Ring ve Rock im Park gibi önemli festivallerde çok başarılı performansları olan Travis’in ayrıca 1 numaraya yükselmiş iki albümü, top 10 listesine girmeyi başarmış 10 single'ı var. 2008 yılında müziğe beş yıllık bir ara veren Travis, 2013 yılında piyasaya sürdüğü 'Where You Stand' albümü ile İngiltere en çok satan albümler sıralamasına 3. sıradan girdi. 2013 yılından beri dünya turnesinde olan Travis, 19 Haziran Perşembe akşamı gerçekleşecek İstanbul konseri ile bir kez daha İstanbul’da. Grubu daha önce Parkorman'da izlemiştik.

Haberin Devamı

ONU DİNLEMEDEN MÜZİK DİNLEDİK SAYILMAZ
BOB DYLAN / 20 HAZİRAN CUMA

Bob Dylan, Travis ve Pixies  Black Box İstanbulda çalıyor


Bob Dylan müzik tarihinin en çok etki bırakmış ozanlarından biri olarak kabul edilmekle birlikte, şu ana kadar geride bıraktığı 35 albüm, yüzlerce efsanevi konser performansı ve etkilediği sayısız müzisyeni de hesaba katınca, müziğin son 50 yılda gösterdiği gelişimin sayılı öncülerinden biri denilebilir. Beat kuşağı şiirini popüler kültüre taşıyarak 60’lar folk müziğinin canlanmasını tek başına sağlayan Dylan, daha sonra Rock'n roll'a doğru kaymasına rağmen, şarkı sözlerinde toplumsal sorunlara değinmekten, politikadan ve haksızlığa karşı mücadele etmekten hiçbir zaman vazgeçmedi. Folk döneminde 'Blowin’ in the Wind', 'Mr. Tambourine Man' ve 'The Times They Are a-Changin', ardından rock-n-roll döneminde 'Subterranean Homesick Blues', 'Like a Rolling Stone' ve 'Visions of Johanna' gibi hitlere imza atan Dylan’ın kariyerinde 11 Grammy ödülü bulunuyor. Son albümü 'Tempest’ı 2012 yılında yayınlayan Dylan aynı sene ABD Başkanı Barack Obama tarafından devletin sivil vatandaşlara layık görebileceği en yüksek onur olan Özgürlük Madalyası ile ödüllendirildi. Bob Dylan, 20 Haziran Cuma gecesi İstanbullu hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

NIRVANA DA ONLARI DİNLERDİ
PIXIES / 24 HAZİRAN SALI

Bob Dylan, Travis ve Pixies  Black Box İstanbulda çalıyor


Pixies deyince David Fincher'ın kült filmi 'Fight Club (Dövüş Kulübü)'ın son sahnesinde çalan 'Where is My Mind'ı akıllara gelir. Oysa 1987 yılında, ilk sekiz parçalık albümü 'Come on Pilgrim’i yayınlayan Pixies daha fazlasıdır... Ekip, 1993 yılında dağılana kadar toplam altı stüdyo albümü piyasaya sürdü. Dinamik, enerjik, zaman zaman gürültülü fakat her zaman insanı yerinde zıplatan müzik tarzıyla Pixies, kendisinden sonra gelen Nirvana, Radiohead ve The Strokes gibi efsane gruplara ilham vermekle kalmamış; Nirvana 'Smells Like A Teen Spirit' hakkında 'Tam bir Pixies şarkısı!' yorumunu yapmıştır. Pixies, her performansında neden 90’ların rock müziğinin tanımlayan gruplardan biri olduğunu tekrar ve tekrar kanıtlıyor. (Zaten onlardan iki yıl sonra grunge patlamıştı.) 2004 yılında tekrar bir araya gelen grupta, 2013 yılında kendi isteğiyle ayrılan basçı Kim Deal’in yerine Paz Lenchantin devam ediyor. Pixies, 24 Haziran Salı akşamı kariyerlerindeki ilk Türkiye konseri ilginç bir deneyim olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!