Bir müzik markası: Erol Evgin

Güncelleme Tarihi:

Bir müzik markası: Erol Evgin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 10:48

Erol Evgin’in ‘İşte Öyle Bir Şey’ plağını bırakın pikaba koyup dinlemeyi, elinize aldığınızda bile mutlu olacaksınız.

Haberin Devamı

İlk 45’lik plağı ‘Sen/Eski Günler’ yayınlandığından beri tam 47 yıl geçti. O hâlâ aynı Erol Evgin. 70’li yıllarda doğmuş hanımlar bana hak verecektir; o yılların kız çocuklarının tamamına yakını âşıktı kendisine. Dolayısıyla aynı yıllarda doğan erkek çocukları için baş etmesi güç bir rakip oldu.

Melih Kibar -Çiğdem Talu aşkının en yakın şahidiydi Erol Evgin... Bu büyük aşk, Türk popüler müzik tarihine altın harflerle yazılacak çok önemli şarkılar üretti. Erol Evgin bu büyülü müzik üçgeninin hipotenüsüydü. Diğer iki kenarın aşkla dolu yaratıcılıkları Erol Evgin’in kariyerinin de dinamosu oldu... Bugün bir insan olarak canından iki can eksik de olsa, kendisi bir yandan özleyip bir yandan üretmeye devam ediyor.

HANİ BİR ŞARKI SÖYLER İÇİNDEN... 

Haberin Devamı

Bir müzik markası: Erol Evgin



Yıllar içinde konuk olduğu albümler, derlemeler; başrol aldığı efsane müzikaller, oynadığı sinema filmleri, yaptığı TV programları, müzikli gösterileri; hatta geçmiş yıllarda bazı bazı sığındığı esas mesleği mimarlığıyla olduğu kadar çizgisini bozmaması, efendiliği ve tutarlılığı da Evgin’in güvenilir bir müzik markasına haline gelişinde büyük rol oynadı kuşkusuz.

 

Bir müzik markası: Erol Evgin



‘İşte Öyle Bir Şey’in 45’lik plağı B yüzünde ‘Sevdan Olmasa’ ile 1976’da çıkmıştı piyasaya. 1977’de ise ‘İşte Öyle Bir Şey’ adındaki uzunçalarını yayınladı Erol Evgin. Ancak aynı adı taşıyan ve 180 gr LP formatında Sevgililer Günü’ne özel olarak yeniden çıkartılan albüm o albüm değil. 2005 yılında aynı adlı bir CD yayımlanmıştı. İçinde orijinal kayıtlarına sadık kalarak derlenmiş 20 parçanın yer aldığı o CD bir nevi ‘En İyiler’ albümüydü.

NELER YOK Kİ?

Bir müzik markası: Erol Evgin

İşte Öyle Bir Şey, LP (180 gr), Erol Evgin Prodüksiyon, Universal/ Satış Fiyatı: 75 TL (5 üzerinden 5 yıldız) 


Şu an arşivinize katmanızı şiddetle tavsiye ettiğim ve bir başyapıtlar toplaması olan plaksa 14 parçalık bir seçkiyle o CD’nin yeniden basımı. Erol Evgin’in, 1976-80 aralığında Melih Kibar ve Çiğdem Talu’yla yaptığı, birbirinden özel 45’liklerinden parçalar içeriyor.

İçinde neler var diyecek olursanız ‘İşte Öyle Bir Şey’ dışında; ‘Sevdan Olmasa’, ‘Aldım Başımı Gidiyorum’, ‘Söyle Canım’, ‘Bir de Bana Sor’, ‘Hep Böyle Kal’ diye yanıtlayayım, gerisini siz tahmin edin.

Bırakın pikaba koyup dinlemeyi, plağı elinize aldığınızda bile mutlu olacaksınız. Ölümsüz şarkıları saklamak için ne güzel vesile plaklar... Koleksiyoner müzikseverler için sınırlı sayıda...

 

BAKMADAN GEÇME!