Bangır bangır Türkçe pop

Güncelleme Tarihi:

Bangır bangır Türkçe pop
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2016 15:02

Türkçe popun kalelerinden DMC, daha önce ayrı ayrı yayımladığı 3 albümü, ‘Hit 58/Türkçe 58 Hit Şarkı’ başlığıyla tek bir kutu içerisinde bir araya getirdi.

Haberin Devamı

Bu tür paketlemelerin ya da yeniden ambalajlamaların en büyük faydası şu: Daha önce ayrı ayrı satışa sunulmuş, ama kimilerinin dikkatini çekememiş albümleri, yeniden dikkatlere sunmak. Bir diğer özellik de (ki bu daha mühim) bir tür arşiv vazifesi görmeye çalışmak. ‘Hit 58’de, her iki durum da yerini bulmuş ya da bulacak. Pop müziğimizin ne durumda olduğunu, kaç zamandır neler olup/bittiğini, hangi eğilimlerin yükselişte olduğunu, kim(ler)in kendini tekrarladığını ya da kim(ler)in dur/durak bilmeden yenilik peşinde olduğunu, bu ve benzeri çalışmalardan görmek/öğrenmek mümkün.

İçerik zengin ve her türden eğilimi kapar olunca, ‘Hit 58’ gibi albümler, dinleyici (ya da arşivciye) hem şarkılara daha ucuza ulaşma, hem de olup bitene eleştirel yaklaşma imkânını veriyorlar.

Haberin Devamı

UZUN LAFIN KISASI

Bangır bangır Türkçe pop

Hit 30, Karma, DMC/ 5 üzerinden 3,5 yıldız 

Daha önce ayrı ayrı çıkan ‘Yaz Hit 2016’ ve ‘Yaz Hit 2016 vol. 2’ (ki bu albüm de yeni çıktı sayılır; 1-1,5 ay önce verilmişti piyasaya) ile ‘Hit 30-Türkçe 30 Hit Şarkı’ (orijinali çift diskli tek bir albümdü, pakette iki ayrı albüm sayılmış) adlı albümlerin içeriği (en azından günümüz popunu seven ya da arayanlar için) epeyce doyurucu.

 

Bangır bangır Türkçe pop

Hit 58, Karma, DMC/ 5 üzerinden 3 yıldız 


Ajda Pekkan gibi 60’ları günümüze bağlayan isimler de var; Simge, Cem Belevi ve benzeri genç isimler de. Mustafa Sandal gibi 90’ların yıldızları da var, Demet Akalın gibi, uzun bir süredir Türkçe popun zirvesinde oturanlar da. Bu kadar da değil. Mabel Matiz gibi alternatif dünyanın en tepesindeki ve Zakkum gibi rock’a arabesk bir kıyafet dikmiş ekipler de. Türkçe popun günümüzdeki halini sevenler için bulunmaz bir fırsat. Popun bu halini sevmeyenler için dahi, arşiv sebebiyle önemli ve alınmalı. Bu tür albümlerin baskısını DMC sıklıkla (üzerine yeni albümler ekleyerek) yeniliyor. Yeni bir baskıda, seçilmiş şarkıların video klip’lerinden oluşan bir DVD de eklenmeli pakete. Malum, çağımız video/klip çağı. ’64 Türkçe Şarkı’ paketinde bu (ki her iki paketin kapak/kutu grafik ve tasarımları da aynı; belki, niyetleri zaten budur) yapılmış ve iş daha mütekâmil hale getirilmişti. Bu sefer de olmalı/yapılmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!