Ayşe Hatun Önal'dan 'Selam Dengesiz'

Güncelleme Tarihi:

Ayşe Hatun Önaldan Selam Dengesiz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 09:50

Ayşe Hatun Önal, magazin gündemini meşgul eden malum hikâyeye 17 Şubat’ta yayınlanan ‘Selam Dengesiz’le muhteşem bir ‘diss’ attı. ‘Orada bir dur’ diyen Önal, 2008’de yayınladığı ‘Sustuysam’dan tam 9 yıl sonra ikinci albümüyle topu ağlara göndermeye hazır.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz haftanın en heyecan verici gelişmelerinden biri, Ayşe Hatun Önal’ın aylardır beklenen ‘Selam Dengesiz’ albümünü Cuma günü yayınlamasıydı. Kelebek’ten takip ettiğiniz o meşhur aşk hikayesinin tatlı bir yansıması olan albümde devler ligi gibi bir kadro mevcut: İsra Gülümser, Onur Özdemir, İskender Paydaş, Alper Narman, Erdem Kınay gibi usta isimler yer aldı. Büyük sürpriz ise Önal’ın Mahmut Orhan’la kaydettiği ‘Olay’ şarkısı. 

Ayşe Hatun Önaldan Selam Dengesiz

SELAM DENGESİZ, BİZ BURADAYIZ!

Albüm ‘Dengesiz’le açılıyor. ‘Selam Dengesiz’ yani, kadınların en büyük derdi olan dengesizliklere iyi bir selam. ‘Çak Bi’ Selam’daki selam yani… ‘Dengesiz’ diyor ki, o kadar hızlı akıyor ki her şey, biraz durduralım. Ama öyledir, bazen birisi hayatınıza girer ve sizin hızınıza yetişemez. Veya siz ona yetişemezsiniz. Bu gibi durumlarda genellikle birisi düşer ve yara bere içinde kalır. (Adele de ‘Send My Love to Your New Lover yani ‘yeni aşkına sevgilerimi gönder’ diyerek Grammy ödülünün sahibi oldu). Kısacası; siz koşarken peşinizde yürümek isteyenlerle aynı yolda gidemezsiniz. Gibi… ‘Yani kalbi çıkarı olursa atar, kaçar dengesiz, orada bir dur (…)/ Yani sevgi çıkarı kadarlı, atarlı, atar…’ Oldukça iyi şarkı sözleriyle Önal bu şarkıyla albüme öyle sağlam giriyor ki, şapka çıkarmamak imkânsız.

Bunu biraz daha eşelemek isterseniz şöyle diyebiliriz: Dengesizler kaçar, bir alt yaş grubu skor peşindedir, ‘Sana aşık olmak üzereydim… Ama… Olmadı!’ tipi yalanlar söyler, bu yalanlara kendisi de inanır, karabatak gibi bir gider, bir gelir. Ani belirir, karşılaşabilirsiniz, durduk yerde savaşın gereği yoktur, bilirsiniz. Sıla gibi diyelim, sonuçlar ‘İşte bunlar hep şarkı…’ olur. Önal’ın hamlesi bu nedenle şık.

Haberin Devamı

Ayşe Hatun Önaldan Selam Dengesiz


DEVRAN Kİ NE DEVRAN!

Albümdeki kişisel favorim, ‘Devran’. Önal’la sonrasında dayanamayıp konuştuk, ‘Aslında bana göre bir şarkı olduğunu düşünmüyordum’ dedi. Kendisine de söyledim, yazmakta beis yok: Neden Önal’a göre bir şarkı olamasın ki? Çok saçma. Belki de bu yüzden sevmiş olduğumu düşündüm, zira ‘Devran’ daha, nasıl diyeyim, ‘radio-friendly’ (yani radyoda dinlenebilir, kolay ezberlenebilir) bir şarkı olduğundan.

‘Yine gün olur devran döner/ Seni de biri bir gün (elbet) üzer/ Bana ne, benim sevgim var dünyalar kadar/ Sana kül olurken sevgiler/ Bana gül olur tüm dikenler/ Benim kalbim var dünyalar kadar…’

‘Devran’ son dönem Türk pop tarihinin en iyi hitlerinden birisi bence desem Naim Dilmener ne der bilemem ama, sanki öyle. Dilmener’in de dediği gibi bu şarkı gerçek bir tribün marşı, Önal’dan gelmiş olan müthiş bir pas: Top ağlarda. Bu şarkının volümü açılır, bu şarkıyla en iyi hoparlör (mesela UE Boom) köklenir, bu şarkıyla gol olur, bu şarkıyla festival açılır, bu şarkıyla uyanılır. Cesur bir iş, tebrik ediyoruz.

Haberin Devamı

GÜM GÜM GÜM GÜM GİDİYORSUN…

Önal’ın geçtiğimiz seneki hiti ‘Güm Güm’ de albümdeki yerini almış. Cem Yılmaz bu konuda bir takipçisinin Twitter’da yaptığı yorumu zamanında RT’lemiş ve bu atağı hoş karşılamıştı, hatırlarsınız.

Son sözümüz şu olsun. Kadınlar rakı masasından ‘Bana ne benim sevgim var dünyalar kadar’ diye kalkıyor. Bilmem anlatabildim mi? 

BAKMADAN GEÇME!