Ay yolcusu kanserli çocuklar için umut olacak

Güncelleme Tarihi:

Ay yolcusu kanserli çocuklar için umut olacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2015 12:25

Sanatçı Aygun Tuğay'ın, Niş Sanat Galerisi'nde açılacak olan 'Ay Yolcusu' adlı illüstrasyon sergisi bu kez, "Kanserli Çocuklara Umut Vakfı" için umut olacak.

Haberin Devamı

Sanatçı Aygun Tuğay’ın, Niş Sanat Galerisinde açılacak olan ‘Ay Yolcusu’ adlı illüstrasyon sergisi bu kez, “Kanserli Çocuklara Umut Vakfı” için umut olacak. Aygun Tuğay, 45 eseri ile sanatı ve umudu birleştiriyor.
Güzel sanatların farklı birçok dalında eserler üreten Aygun Tuğay’ın bu sergisinde; renkli yağlıboya resimlerini ve bu resimlerin siyah beyaz eskizlerini bir resimli roman akışı ile izleyeceğiz. Sanatçının bu kişisel sergisi ziyaretçilerle buluşurken Kanserli Çocuklara Umut Vakfı’na destek sunacak.

Türkiye’de her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Tedavi merkezlerinin büyük bir kısmının İstanbul’da bulunması nedeni ile çocuklar ve aileleri başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere göç ediyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, yeterli maddi imkâna sahip olmayan kanserli çocuk ve ailelerine tedavi sırasında konaklama hizmeti sunduğu ve konaklayan ailelere psiko- sosyal destek sunduğu Aile Evi’ni hizmete açtı. Eserlerin satışından oluşacak gelir ile Aile Evi’nin bir odasının bakımını üstlenerek 12 Ay boyunca konaklama yapan çocuk ve ebeveynlerin Manevi Ailesi olunacak. Bu destek için, Aygun Tuğay’ın “Ay Yolcusu” adlı resim sergisi Teşvikiye Niş Sanat Galerisinde 12 Mayıs tarihinde açılacak ve sergi bir hafta süresince görülebilecek.

Ay yolcusu kanserli çocuklar için umut olacak

Haberin Devamı

AYGUN TUĞAY KİMDİR?

16 Mayıs 1941 doğumlu. Orta öğrenimini 1960 yılında Şişli Terakki Lisesinde tamamladı. İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisinden (şimdiki adı olan Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden) 1968 yılında Yüksek Lisans düzeyinde mezun oldu. 1972 yılından itibaren mezun olduğu okulda akademik kariyerine başladı. Verdiği tezleri ile; 1978 yılında Doktorasını, 1981 yılında Doçentliğini ve 1989 yılındada Profesörlüğünü aldı. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesinde 35 yıl hocalık yaparak 2005 yılında kendi isteği ile emekli oldu ve aktif resim çalışmalarına 2009 yılından itibaren hız verdi. Üç yıllık süre içinde yağlıboya-akrilik-pastel gibi birçok farklı teknikle 70’in üzerinde resim yaptı. 'Korkular' teması ile ele aldığı bu resimlerinden seçme çalışmalarını ilk kişisel sergisi olarak 29 Kasım 2011’ de mezun olduğu ve hocalık yaptığı; Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin “Osman Hamdi Bey” salonunda açtı. Niş Sanat Galerisinin Teşvikiye Salonunda açılan bu sergi, sanatçının 12. sergisi olacaktır.

Karikatür dalında: Uluslararası 22 yarışmaya katılarak 3 ödül aldı ve 9 sergiye katıldı. Ulusal 11 yarışmaya katıldı 4 ödül aldı ve 16 sergiye katıldı. Almanya’da “Kitty Kids” dergisi için 1970-74 arasında animasyon (konulu çizim) çalışmaları yaptı. Marostica (İtalya) ve Gabrova (Bulgaristan) müzelerine karikatürleri alındı. Halen, Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde tam zamanlı öğretim üyeliği yapmaktadır.

Haberin Devamı

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) Hakkında:

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı, 2000 yılında İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Servisi’nde çocukları tedavi görmekte olan aileler ile hekimlerinin bir araya gelmeleriyle kuruldu. Vakfın temel amacı, maddi sorunları nedeniyle tedavileri aksama riski taşıyan çocukların tedavilerinin sürekliliğini sağlamaktır. Ayrıca kanser ile mücadelede önemli bir gereksinim olan psikolojik destek ve çocuk psikolojisine uygun tedavi ortamının yaratılması vakfın öncelikli hedefleri arasında yer alır.

BAKMADAN GEÇME!