Ana Ocağı’nda ‘Düğün Var’

Güncelleme Tarihi:

Ana Ocağı’nda ‘Düğün Var’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2015 12:07

TRT 1 gündüz kuşağında yayınlanan, çekimleri Sakarya’nın Serdivan İlçesi’ne bağlı Beşevler Köyü’ndeki çiftlikte gerçekleştirilen “Ana Ocağı” programının110. Bölümü çok özel bir bölüme ev sahipliği yaptı.

Haberin Devamı

Programın 110. Bölümünde yarışmacılarımız üç rehber öğretmen eşliğinde bu sünnet töreni için yaptıkları hazırlıklarla günün en iyisi olabilmek için kıyasıya yarıştılar. Çekimler boyunca ziyaretçiler de hem “Ana Ocağı”nın setinde bulunmanın, hem de çocuklarımızın mutlu anına ortak olmanın heyecanını yaşadılar. Geleneksel olarak gerçekleştirilen sünnet düğününde dualar edildi, takı ve hediye merasimi yapıldı, düğün yemekleri yendi, müzikler eşliğinde tüm katılımcılar doyasıya eğlendi.

Ana Ocağı’nda ‘Düğün Var’


Çekimler sırasında seti ziyaret eden ve programın çekimlerine katılan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam, Bakan Yardımcısı Sayın Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Valisi Sayın Hüseyin Avni Coş, Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sayın Mustafa İsen ve TRT Genel Müdürü Sayın Şenol Göka ile Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar sünnet olan çocuklara altın takıp, yarışmacı ve çekim ekibi ile sohbet ettiler.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sayın Ayşenur İslam programla ilgili olarak şunları söyledi “Gelenek göreneklerimizi, yaşanması gereken iyi yönleriyle bir sonra ki kuşağa aktarmak gibi bir misyon üstleniyorsunuz. Ana Ocağı programı’nın erkek yarışmacı versiyonu da olmalı ’’

Haberin Devamı

Ana Ocağı” setini daha önce de ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Sayın Çiğdem Erdoğan ATABEK ise, programın Türk aile yapısı için çok önemli olduğunu ifade ederek ‘’Hem yöresel özelliklerin işlendiği hem kültürümüzün bir çok ayrıntısının konu olduğu programınız bizi yakınen çok mutlu ediyor’’ dedi.

Ana Ocağı’nda ‘Düğün Var’


Ana Ocağı setini ilk kez ziyaret eden TRT Genel Müdürü Sayın Şenol GÖKA ise, TRT1’in gündüz kuşağında ilgiyle izlenen bir program olduğunu, formatı ve tekniği ile hem TRT’nin içinde hem de diğer özel kanallarda örnek gösterilecek bir program olduğunu ifade ederek ‘’Her şeyden önce kaybedenin olmadığı bu projeyi önemsiyoruz’’ dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Eski Genel Sekreteri AK Parti Sakarya Milletvekili Adayı Prof. Dr. Sayın Mustafa İSEN de çekimlerin bitmesine yakın setimizi bir heyetle ziyaret ederek program hakkında ki görüşlerini şu şekilde belirtti. “Yerel Dinamik özelliklerine sahip programınız bir çok yapılacak programa örnek model’dir. Sağlam bir öğrenme metoduna olanak sağlayan projenizi önemsiyoruz’’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!