Kavgalı benzerlik

Güncelleme Tarihi:

Kavgalı benzerlik
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2004 22:59

Tyra Banks, Naomi Campbell için ‘Hayatımı zindana çevirdi’ dedi. Ünlülerin benzerleri kimi zaman Tyra Banks gibi bu işten muzdarip olsa da kimisi de durumun keyfini çıkarıyor.

Tyra Banks hiç bir şeyden çekmedi Naomi Campbell’dan çektiği kadar. Evini terk edip Paris podyumları uğruna yollara düştüğü 17 yaşından bugüne kadar Tyra Banks’in önüne sürekli çıktı Campbell. Banks, ‘Öylesine kötü şeyler yaptı ki her şeyi bırakıp köşeme çekilmeyi bile düşündüm. Naomi daha ünlü olduğundan bazı defilelere katılmamı bile engelledi’ diyor. Banks kendisini bezdiren bu benzerlikten dolayı sonunda annesinden yardım istemiş.

Modelligi bırakacaktı

Annesinin menajerliğine soyunmasından sonra da hızlı adımlarla zirveye koştu. Banks, Sports Illustrated’ın mayo sayısının kapağında yer almayı başaran ilk Afrika kökenli Amerikalı oldu. Aynı zamanda GQ’ye kapak olan ilk kadın modeldi. Tyra Banks, Campell’a benzerliğinden dolayı modelliği bırakmayı bile düşünürken, bazı ünlü benzerleri ise onun kadar şanssız değil. Bizde ünlü benzerleri genellikle durumu leyhlerine çevirmeyi başarıyor.

Tek musdarip o...

Türkiye’de ünlüsüne en çok benzemeye çalışıp da en çok mağdur olan Emral oldu. Emrah’a görsel anlamda çok benzeyen, hatta bu benzerlikle de yetinmeyip bir de adını da Emral olarak değiştiren genç şarkıcıya bu benzerlik istediği şöhreti getirmedi. Albüm kapaklarından danslarına kadar her konuda Emrah’ı kendisine örnek alan Emral, bu benzerliğin bir kaç programda çıkmak dışında faydalamazken, Emrah tarafından da haksız rekabet gerekçesiyle mahkemeye verildi. Emral, ‘Bu benzerlik hiç istemedğim sonuçlar doğurdu, bana bir katkı sağlamadığı gibi zararını da gördüm’ diyor.

Avşar kadar film çevirdi

Bizdeki en çarpıcı örneklerin başında geliyor. Üstelik Neslihan Acar, Tyra Banks gibi benzerlikten bezmemiş tam aksine durumu lehine çevirmeyi başardı. Bu benzerlik sayesinde neredeyse Hülya Avşar kdar film çevirdi. ‘Hiçbir zaman olumsuz yönde etkilenmedim. Sinemaya ilk başladığım dönemde Hülya Hanımla birlikte kamera karşısına geçtik abl akardeşi oynadık. Daha sonra ben de 40 tane film yaptım. Ben hayatımın hiçbir döneminde Hülya Avşar’a benzediğim için olumsuz bir şey yaşamadım’.

Biri Sivaslı, diğeri Californialı

Dünyaca ünlü top model Cindy Crawford’a benzediği için kısa sürede podyumların en popüler isimlerinden biri olan Tülin Şahin bu benzerliğin kendisine büyük artılar kazandırdığını itiraf ediyor. Cindy benim fotoğraflarımı gördüğünde benzediğimizi kabul etmiş. O beni seviyor bizim aramızda benzerlikten kaynaklanan bir sorun olmadı. Ben bu benzerliğin avantajlarını çok yaşadım. Dünyanın neresine gidersem gideyim bu böyle oluyor. Yurtdışındaki defilelerde bana hep küçük Cindy diyorlar. Üç yıl önce Milano’da gittiğimde Versace’de küçük Cindy diye bana 8 bin dolarlık elbiseyi hediye ettiler. Cindy bunu öğrenince ‘Çok güzel yeterki faturayı bana göndermesinler’ demiş. Şöyle de bir avantajım var o 36 yaşında ben 23 yaşındayım belki aynı yaşta olsak dezavantaj olabilirdi ama aramızda yaş farkı olduğu için ben avantajını yaşıyorum’.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!