Kaş ekimi hangi durumlarda yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kaş ekimi hangi durumlarda yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 09:26

Kaş ekimi birçok sebepten dolayı yapılmaktadır. Peki, kaş ekimi hangi durumlarda yapmak gerekir?

Haberin Devamı

Birçok insanda görülebilen kaş dökülmesi çok farklı sebeplere bağlı olarak gerçekleşmektedir.  Kaş dökülmesinin tıptaki adı kaş madarozisidir. Bu dökülmeler kaşın belli bir bölümünde olabileceği gibi tamamını da yok edebilmektedir. Nedenine bağlı olarak kalıcı veya geçici olabilmektedir.

Stres, kalıcı makyaj gibi operasyonlar, yetersiz veya dengesiz beslenme,  saç kıran, kemoterapi, çarpma veya yaralanma gibi birçok nedene bağlı olarak saç ve kaş dökülmesi gerçekleşmektedir. Bu dökülmeler sonucunda başvurulan yöntemlerden biri de dökülen yere kaş ekmedir.  Kaş ekimi gibi yapılan bir operasyonda öncelikle uzman bir doktora başvurulmalıdır.

Kaş ekimi hangi durumlarda yapılır

Haberin Devamı

Kaş ekimi yapılması gereken durumlar

Kalıcı makyaj işlemleri

Kaş ekimi operasyonunu genellikle kadınlar tercih etmektedir. Kalıcı makyaj uygulamaları arasında gelen kaş ekimi  işlemleminin uzman olmayan kişilere yaptırılması kaş kayıplarına sebep olacaktır.  Böyle bir durumda dikkatli olmak gerekir. Çok ciddi, geri dönülmez sonuçları ortaya çıkabilir.

Çarpma, yaralanma ve yanıklar

Kaş bölgesini bir yere çarpmış veya yaraladıysanız o bölgede bir daha kaş çıkmayabilir. Yüzde oluşan yanıklar kaş bölgesinin görüntüsünü bozabilir. Eğer böyle bir durumda kaş bölgesindeki skar dokusunun bütünlüğü bozulmamışsa kaş ekim merkezlerinin büyük faydası görülecektir.

Kaş ekimi hangi durumlarda yapılır

İlaçlar

Kullanılan ilaçlar kaş dökülmesine neden olabilir. Bu durumda uzman bir doktora başvurmak gerekir.  Doktorun önerisi sonucu kaş ekimi gibi operasyonlardan yararlanılabilir. 

Stres

Kişilerin yaşadığı strese bağlı olarak dökülmeler yaşanabilir. Bu dökülmeler geçici olabileceği gibi yaşa bağlı olarak kalıcı da olabilir. Böyle bir durumda dökülmenin geçici olduğu söylenebilir. Ancak yine de uzman bir doktora başvurmak gerekir.

Haberin Devamı

Yetersiz ve dengesiz beslenme

Kaş dökülmesinin bir sebebi de yetersiz ve dengesiz beslenmedir. Protein ve mineral eksikliği görülen insanlarda kaş dökülmesi görülebilir. 

BAKMADAN GEÇME!