Karnımı jiletle yarıp bebeğimi kaçırdılar

Güncelleme Tarihi:

Karnımı jiletle yarıp bebeğimi kaçırdılar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2005 02:05

Kolombiya’da 6 ay önce karnındaki bebeği çalındıktan sonra hayatta kalabilen tek kadın, acı hikayesini Sunday Telegraph Gazetesi’ne anlattı.

KOLOMBİYA’da 6 ay önce meydana gelen olayda, 9 aylık hamile olan Solangela Cartagena, hastanede tanıştığı Luzmila Fierro adlı bir kadın tarafından sürüklenerek ormana kaçırılmış, ilaçla uyutulduktan sonra karnı jiletle yarılarak bebeği çalınmıştı.

İngiltere’de yayımlanan Sunday Telegraph Gazetesi’ne başından geçenleri anlatan Solangela, bırakıldığı yerde kendine gelince ilk duyduğu şeyin küçük kızı Nicole’ün çığlıkları olduğunu belirtiyor: ‘Anneciğim, anneciğim, o kadın bebeği kaçırdı!..’

KARNIMIN İÇİ BOŞTU

Solangela, daha sonra kanlar içindeki karnını görmüş. Karnında çarpı şeklinde iki yarık varmış. Solangela, kızının çığlığıyla uyandıktan sonra yaşadıklarını şöyle anlatıyor:

‘Canım çok yanıyordu. Kanayan karnımı görüyordum ve içi boştu. Hastanede doktorlar rahmimin içinde yapraklar ve toz toprak buldular. Aklı başında birinin bunu hamile bir kadına yapabileceğini sanmıyorum. Rahmimin içine elini sokmuş, bebeğimi tutmuş ve koparmış. Çok zalimce, sarsıcı ve düşmanca.’

SALDIRGAN YAKALANDI

Kolombiya’da hamile kadınlara yapılan sekizinci saldırı Solangela’nınkiydi. Ancak o şanslıydı, çünkü diğer kurbanlar karınları açılıp bebekleri çalındıktan sonra ölmüşlerdi. Bu ay görülecek mahkemede, bebeği çaldıktan sonra yakalanan Luzmila Fierro, rahimdeki bebeği kaçırma ve Solangela’yı öldürme teşebbüsü suçlamasıyla büyük ihtimalle ömür boyu hapis cezası alacak. Saldırgan olduğu somut delillerle kanıtlanmış olmasına karşın Fierro, bebeği çaldığını yalanlıyor.

İLK HIRSIZLIK ABD’DE

Bebek çalan kadınlar, bunu eşleriyle bozulan ilişkilerini düzeltmek için yapıyorlar. Çoğu olayda hırsızın daha önce dünyaya gelmiş çocukları var, ancak yeni çocuk yapmak istiyor, ama yapamıyor. Rahimden bebek çalma, ilk kez 1995’te ABD’nin Chicago kentinde meydana geldi. Debra Evans, karnından bebeği alınırken 10 yaşındaki kızı Samantha ve 8 yaşındaki oğlu Josuha ile birlikte hunharca öldürülmüştü. Yine en vahşi bebek hırsızlığı saldırılarından biri geçen Aralık ayında ABD’nin Missouri eyaletinde Bobbie Jo’ya yapıldı. Jo ile arkadaşlık kuran Lisa Montgomery, hamileliğinin sekizinci ayında ona saldırdı, karnını keserek bebeğini çaldı. Bobbie Jo kan kaybından ölürken bebek Victoria 3 gün sonra Montgomery’nin evinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!