Kardeşim gibi olunca ayrıldık

Güncelleme Tarihi:

Kardeşim gibi olunca ayrıldık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2009 00:00

Yıldız Asyalı, uzun yıllar beraber olduğu oyuncu Arda Kural’dan neden ayrıldığını açıkladı:

Haberin Devamı

YILDIZ ASYALI VE ARDA KURAL FOTOĞRAFLARI

“Arda benim ilk aşkımdı. 7 yıl ara verdikten sonra yeniden bir araya geldik. Fakat gördüm ki ikinci kez bir araya gelmek yanlışmış. Çünkü zaman içinde kardeşim gibi olmuş. Sevgili olarak aramızda bir heyecan yoktu. O yüzden bitti.”

Arda ile ayrıldık çünkü kardeşim gibiydi

“Adab-ı Muaşeret”in oyuncularından Yıldız Asyalı,  Arda Kural’la neden ayrıldıklarını açıkladı: “Arda benim ilk aşkımdı. 7 yıl ara verdikten sonra yeniden bir araya geldik. Fakat gördüm ki ikinci kez bir araya gelmek yanlışmış. Çünkü zaman içinde kardeşim gibi olmuş.”

Rol aldığınız “Adab-ı Muaşeret” filmi vizyona girdi. Hayırlı olsun...
- Teşekkürler... “Adab-ı Muaşeret” lisedeki kızlar çetesinin adı. Ve bizimkisi gerçek bir hikaye. Yapımcımızın eşinin lise yıllarında böyle bir kızlar çetesi varmış. O hikayeden yola çıkarak yapıldı film.

Nasıl bir çete bu?
- “Adab-ı Muaşeret”, adap kuralları için kurulmuş bir çete. Zaten filmde de okulu kızlar yönetiyor. Erkek çetesine göz açtırmıyorlar.

Ve bu çetenin lideri sizsiniz...
- Evet, benim...

Bu çetenin adap kurallarını savunduğunu, onun arkasında olduğunu söylediniz. Biraz açabilir miyiz bunu?
- Mesela kurallarımızdan biri okuldan biriyle flört etmek, çıkmak yasak. Ahlaki değerlerimizi kaybettiğimizi savunan, onun arkasında duran bir çete bu... Ahlaki değerler onlar için çok önemli. Ama kesinlikle tutucu değiller. Mini eteklerini de giyiyorlar, makyajlarını da yapıyorlar. Diğer yandan belli bir yaşa gelmeden seksi sakıncalı buluyorlar. Alkol, sigara ve uyuşturucunun karşısındalar. Bu kızların hepsi birbirini savunan, koruyan kızlar. Kendi aralarında hiç kıskançlık olmuyor. Bir de bu kızlar çetesi, erkeklerin karşısında güçlü olmak için kurulmuş. Feminist bir tavır var yani... Neyin, ne zaman ve nasıl yaşanacağını bilen çok zeki bir grup “Adab-ı Muaşeret”... Gerçek duygulara önem veriyorlar. 

Peki, iyi yönetebiliyor musunuz bu çeteyi?
- Zeynep, iyi bir çete lideri. Çok duygusal... O yüzden de işin içine aşk girince, çetenin kurallarını ilk bozan kendisi oluyor. Yani işin içine aşk girince, Zeynep kendi koyduğu kuralları çiğniyor. Sorun da burada başlıyor zaten. Zeynep yanlış yapıyor. Bunu ekibine söylemiyor ama ekip farkına varıyor ve bunu ortaya çıkarmaya çalışıyor.

LİSEDEYKEN BEN DE ETEĞİMİ KIVIRIRDIM

Bu arada film fotoğraflarına baktım da okul formalarınızın boyu epey kısa?
- Yoo, o mini etek değil ki? Diz üstü... Bu mini sayılmaz... 

Siz liseye giderken mini giyer miydiniz ya da belini kıvırır mıydınız?
- Evet, kıvırırdım. O yaşlar tam karakterin, giyim tarzının oluştuğu yaşlardır. O yaşta okula giderken mini etek giymenin nedeni teşhircilik değildir. Lütfen öyle algılanmasın. Kızlar tamamen kendini hoş görmek istediği için mini giyiyor ya da formasını kıvırıyor. Ayrıca mini etekle okula gitmek büyük rahatlık. Niye etekler öğrencilerin ayağına dolansın ki! Güzel olan giysin.

“Hababam Sınıfı” lezzetinde bir film diyebilir miyiz “Adab-ı Muaşeret” için?
- Her okulda bir “Hababam Sınıfı” durumu vardır. “Hababam Sınıfı” serisi çok gerçek ve güzel şeyler yansıtıyordu. Bizim filmimiz de işte o lezzette... Bu yüzden, 2009 yılının “Hababam Sınıfı” diyebiliriz bizim film için. Benzerlikler bulunacaktır ama biz bundan rahatsızlık duymuyoruz. Bu filmde öyle plajda geçen bir hikaye, bikinili kızlar falan yok. Bu film, gerçekten adam gibi bir okul filmi. Ana fikri de doğru özgürlüğün savunulması...

Doğru özgürlük derken...
- Adap kurallarını aşmadan yaşanan özgürlük... Çünkü lise tam ergenlik dönemi... ıyinin, kötünün tam ayırt edilemediği, “ben büyüdüm” edalarıyla dolaşıldığı bir dönem. Tamam, her lise öğrencisi özgür bir birey, ama özgürlüğü sınırları aşmadan yaşamak gerek... Mesela bu çetedekiler sigaraya, içkiye, uyuşturucuya karşılar. Sadece haylaz ve fırlamalar. Asla saygısız değiller. Dertleri eğlence...

Peki... Bunun dışında neler yapıyorsunuz, yeni projeler var mı?
- Müzikle ilgili var. DJ-Keman projemiz var. Kıbrıs’ta 7 konser verdim, çok beğenildi. Bunu devam ettirmek istiyorum.

DJ-Keman performansı nasıl oluyor?
- Dj çalıyor, ben de doğaçlama keman çalıyorum. Çok iyi gidiyor. Bunu daha da geliştireceğiz. Müziğin dışında bir de sinema filmi senaryosu üzerine çalışıyorum. Eğer yönetmenimiz başarılı bulursa ve 17 yaşında göstermeye devam etmezsem bu filmi hayata geçireceğim. Tek derdim 17’den büyük göstermemem! Oysa 26 yaşındayım...

Arda Kural’la neden ayrıldınız?
- Olmadı... Arda aslında benim çocukluk arkadaşımdır. Sonra fark ettim ki, biz çok iyi arkadaş olmuşuz. O yüzden bitti yani. Sevgili olarak aramızda bir heyecan yoktu. Kader... Arda benim ben de Arda’nın ilk aşkıydım aslında. Ben 16’yken o 17 yaşındaydı ve birbirimize aşık olmuştuk. Üç yıl birlikte olduk. Sonra bitti. 7 yıl ara verdik ve tesadüfen yeniden bir araya geldik. Tekrar bir şeyler olabilir mi diye konuşurken, bıraktığımız yerden devam ettik ama olmadı...

Olmamasının sebebi nedir, yaşanmış bir şeyi tekrar denemek mi?
- Bilemiyorum... Bu konuyu kapatmış durumdayım. Üzüldüğüm bir durum yok, onun da yok. Onun da benim de hayatlarımız, kafalarımız değişmiş. ıkimiz de yedi yıl önceki gibi değiliz. Keşke yeniden bir araya gelmeseydik de demiyorum. Çünkü insan olarak Arda’yı çok seviyorum.

Aşk nedir sizin için?
- Romeo ile Juliet aşkına inanan bir yapım var. Günümüzde artık bu yok. Aşk çok zorlaştı. Böyle bir aşka inancım kalmadı artık. Kısmetimde nasıl bir aşk varsa onu yaşıyorum. Benim şu an çok yeni bir ilişkim var. Tekstille uğraşıyor. Çok da iyi gidiyor. Romeo ve Juliet aşkını yakaladım diyebilirim. Bu arada Arda’nın da başka bir ilişkisi var. Ona da mutluluklar diliyorum. Onunla yaşadığım ilişkiden asla pişmanlık duymuyorum. O benim kardeşim gibi olmuş...

Haberin Devamı

DEPRESYON İLAÇLARI YÜZÜNDEN KİLO ALDIM

Haberin Devamı

Bazı hayranlarınız sizin büyüdükçe çirkinleştiğinizi düşünüyor...
- Olabilir... Aslında ben kullandığım bir ilaçtan dolayı biraz kilo aldım.

Ne ilacı kullandınız?
- Depresyon...

Neden?
- Büyük depremden sonra kullanmaya başladım. Yalova’da akrabalarım vardı, kayıplar yaşadım. O beni çok yıprattı. Dayılarıma, anneanneme falan bir hafta ulaşamadık. Evleri yan yattı falan... Sıkıntılı günlerdi benim için... Dolayısıyla bende deprem korkusu oluştu. Ve uzun süre ilaç kullanmak zorunda kaldım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!