Kara yelkenler foraaa...

Güncelleme Tarihi:

Kara yelkenler foraaa...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2014 01:09

‘Hazine Adası’ kitabından esinlenilerek çekilen, Michael Bay imzalı ‘Black Sails’ son dönemin en iddialı dizisi. Seksi korsanı Hannah New, adanın kurallarını anlattı.

Haberin Devamı

Korsanlık, dizilerde fazla işlenen bir konu değil. Neler göreceğiz; kanca kollu, tahta bacaklı dişsiz adamların kavgalarını mı?
- Saydığınız bu klişelere kesinlikle yer vermiyoruz. Korsanların hiç bilinmeyen sıra dışı özelliklerini anlatıyoruz. Sarhoş bar kavgaları yerine, aralarında geçen güç mücadelelerini ve entrikaları göstereceğiz. Canlandırdığım Eleanor, genç olmasına rağmen güç mücadelesinde adanın en iddialı isimlerinden. Bir iş kadını: Korsanların ganimetlerini alıyor, onları ticaret gemilerine satıyor. Siyasi anlamda ilişkileri de onu bir hayli önemli kılıyor.
Rolünüze nasıl hazırlandınız? ‘Karayip Korsanları’ izleyerek mi?
- Her türlü korsan filminden uzak durdum, daha çok tarihi konularda araştırma yaptım. Korsanlık tarihindeki önemli kadın figürlerin hayatını inceledim.13’üncü yüzyıldan itibaren Çinli kadın korsanlar kök söktürüyorlarmış herkese. Karayipler’deki korsan gemilerinin trafiğini yöneten İrlandalı aristokrat korsan Grace O’Malley’nin hayatı da enteresandı.
Canlandırdığınız Eleanor bir hayli kadınsı ama erkeklerle kavgadan hiç kaçınmıyor.
- Erkeklerin dünyasında hâkimiyet kuran bir kadın. Senaryoyu okur okumaz gücünden kelimenin tam anlamıyla bu rolü oynama şansına balıklama atladım. Çok akıllı, güçlü, stratejilerini iyi belirliyor.
Diğer enteresan özelliği de kız arkadaşı Max ile ilişkisi. 18’inci yüzyılda “Bu da benim kız arkadaşım” diyerek rahatça yaşanıyor muydu toplumda?
- İyi de bahsettiğiniz ortam 18’inci yüzyıl Londrası değil ki... Kuralların güçlüler tarafından konduğu bir kanunsuzlar adası. Eleanor da adanın en çok sözü geçenlerinden. Onun için cinselliği de aşkı da özgürce yaşıyor. Kaldı ki o dönemde cinsellik, günümüzde yaşanan şekline kıyasla çok daha özgür ve kuralsızdı. Sırf bu açıdan bile senaryo farkını ortaya koyuyor.
Yapımcınız Michael Bay’in sette çok zor olduğunu söylüyorlar.
- İşine çok hâkim ve projeye çok şey kattı. Muhteşem bir set yaptı, ilk defa CGI teknolojisini daha önce hiçbir dizide olmadığı biçimde çalıştık sayesinde. İzleyici de gemideymiş gibi hissedecek.
Onun sadece güzel oyuncuları seçtiği söylenir. Sizce güzelliğiniz bir avantaj mı?
- Projeye, role göre değişiyor. Güçlü kadınları canlandırırken dezavantaja dönüşebilir, asıl göstermek istediğiniz özellikleriniz geri planda kalabilir. Ama cinselliği kullanmak da karakteri canlandırırken belli bir avantaj sağlıyor. İngiltere’de televizyonda güzel olmak bir suç gibi, kapatmak için her şeyi yapıyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!