Kaptan Jack Sparrow

Güncelleme Tarihi:

Kaptan Jack Sparrow
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Bu hafta vizyona dört yabancı film giriyor. Karayip Korsanları: Dünyanın Sonu’nda Johnny Depp, bir kez daha karizmatik korsan "Kaptan Jack Sparrow"olarak karşımıza çıkıyor. Dram komedi tarzındaki Beni Suçlu Bulun, Amerikan hukuk tarihinin en uzun süreli mafya davası olan DiNorscio davasını konu alıyor. Tarih Öğrencileri sürükleyici bir trajikomedi. Zamana Güzellik Kat da komedi ama romantik olanından.

Haberin Devamı

Johnny Depp bir kez daha karizmatik korsan

Pirates Of Carribean: At World’s End

Yön: Gore Verbinski

Oyn: Johnny Depp, Keira Knightley, Orlando Bloom, Geoffrey Rush

Johnny Depp, bir kez daha karizmatik korsan "Kaptan Jack Sparrow"olarak karşımızda! İlk film Siyah İnci’nin Laneti 2003’te çekilmişti. Geçen yıl vizyona giren ikinci film Ölü Adamın Sandığı, Karayip Korsanları’nın tek filmlik bir eğlencelikle kalmayacağı, bunun bir seriye dönüşeceğinin sinyalini vermişti. Serinin üçüncü ve son filmi, eleştirmenlerin büyük çoğunluğu tarafından "gereksiz bir devam filmi" olarak değerlendirilse de özellikle çocuk hayranları sayesinde yapımcıların yüzünü kara çıkarmayacağa benziyor.

Yine Gore Verbinski’nin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde kadro değişmedi: Kaptan Johnny Depp dışında filmde Orlando Bloom (Will Turner), Keira Knightley (Elizabeth Swann) ve şeytani Kaptan Barbossa rolünde Geoffrey Rush gibi İngiliz oyuncuları izleyeceğiz. Yönetmen Verbinski, bu filmde diğer bölümlere göre daha gizemli ve ürkütücü bir atmosfer yaratmaya çalışırken, aksiyonun dozunu da artırmış.

Sürükleyici bir trajikomedi

The History Boys

Yön: Nicholas Hytner

Oyn: SamuelAnderson, James Corden

İstanbul Film Festivali’nde kaçıranlar üzülmesin, çünkü Tarih Öğrencileri bugün vizyona giriyor. 2006 ABD Ulusal Eleştiri Kurulu tarafından En İyi İlk On Film arasında gösterilen film, 2005’te altı Tony Ödülü birden alıp, Broadway’de olay yaratan tiyatro oyunundan sinemaya uyarlandı. Film, aslen tiyatro yönetmeni olan Nicholas Hytner tarafından tiyatro oyundaki kadro hiç bozulmadan sinemaya aktarılmış.

Daha önce Kral George’un Deliliği ve Aşkımın Hedefisin gibi filmleri de yöneten Hytner, çok katmanlı sürükleyici bu trajikomediye imza atmış. Büyümek, eğitimin amacı, öğretim yöntemleri, eşcinsellik ve İngiliz eğitim sistemi gibi temaların işlendiği film 1983’te Yorkshire’da geçiyor.

En uzun

mafya davası


Find Me Guilty

Yön: Sidney Lumet

Oyn: Vin Diesel, Peter Dinklage

Emekliye ayrılan ve uzun süredir film çekmeyen Sidney Lumet gerçek bir hikayeyi anlattığı Beni Suçlu Bulun’la beyazperdeye dönüyor.

Film, 21 ay boyunca devam ederek Amerikan hukuk tarihinin en uzun süreli mafya davası olan DiNorscio davasını konu alıyor. Lucchesse olarak bilinen bir suç örgütünün 20 üyesi yakalanarak mahkemeye çıkarılır. Tam 76 değişik suçla suçlanmaktadırlar. Başları fena halde belada olan bu kişilerden biri de Jackie Dee olarak bilinen Glaciamo DiNorscio’dur. Jackie Dee, mahkemede kendi savunmasını kendisi yapmak istediğini söyler. Duruşmada esprili tavırlarıyla sempati kazanan Jackie, ailesine karşı tanıklık etmesi halinde kendisine teklif edilen ceza indirimini de kabul etmeyerek herkesi şaşırtır. Jackie rolünde, aksiyon filmlerinin bol kaslı oyuncusu Vin Diesel’i izleyeceğiz. Vin Diesel’in durağan bir filmde nasıl iş çıkardığını görmek açısından ilginç bir deneyim olabilir. Yine de salona girmeden önce, filmle ilgili yüksek beklentilerinizi bir kenara bırakmanız tavsiye edilir.

Aşk acısı ve mucize

Cashback

Yön: Sean Ellis

Oyn: Sean Biggerstaff,Emilia Fox

Romantik komedi türündeki Zamana Güzellik Kat’ın yönetmeni 90’lı yılların ortasında üne kavuşan bir moda fotoğrafçısı olan Sean Ellis. Ellis, daha önce iki kısa film yazıp yönetmişti. Bu ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesinde yine filmin senayosuna da kendi imzasını atmış. Film aşk acısı çeken genç bir adamın hayatının nasıl mucizevi bir şekilde değiştiğini anlatıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!